NBA

Kontroverzna odluka i očajnički potez Los Angeles Lakersa: Vratili problematičnog centra

24. 08. 2019 - 09:16 | Košarka

Los Angeles Lakersi donijeli su vrlo kontroverznu odluku u pokušaju da nadomjeste gubitak DeMarcusa Cousinsa, koji je pretrpio lom ligamenata u koljenu u izgubljen je za cijelu sezonu. Jezerčani će dovesti bivšeg igrača Dwighta Howarda, koji se nikako nije slagao s legendom Kobejem Bryantom u svom prvom mandatu, a potom je bio problematičan i u drugim klubovima za koje je nastupao.

Howard, koji se posljednjih godina mučio s ozljedom leđa, ali i bio poznat kao konfliktna osoba u momčadi, će se vratiti u Lakerse kako bi zamijenio Cousinsa, te u manjoj ulozi donio dodatnu energiju s klupe. Njegov primarni zadatak bit će skokovi i branjenje obruča. Momčad mu je saopčila šta očekuje od njega i ovaj je to ponizno prihvatio, shvativši da je dotakao samo dno kada je njegova karijera u pitanju.

Lakersi su u ugovor dodali stavku da ukoliko ne bude ispunjavao ono što se od njega traži, klub u bilo kojem trenutku može raskinuti ugovor s njim.

Nakon sjajnih osam godina u Orlando Magicu (2004.-2012.), kojeg je 2009. godine predvodio do velikog NBA finala u kojem je poražen od Bryantovih Lakersa, Howard je otišao upravo u LA, gdje se zadržao svega jednu sezonu zbog problematičnog karaktera i ega. Otišao je u Houston Rocketse, zadržao se tri godine, a onda u tri godine promijenio četiri kluba. Trenutno je još uvijek član Memphis Grizzliesa, ali samo dok ne odbije ispisnicu od kluba.