NA PRAGU ALMERIJE

Gotovo je s patnjama u Romi; Ante Ćorić seli u najdražu mu ligu

24. 08. 2019 - 14:45 | Fudbal >> Transferi

Prošlog ljeta Ante Ćorić napravio je veliki transfer iz Dinama i preselio u Romu. No, u ovom talijanskom klubu nije dobio pravu priliku, te je bilo nužno da promijeni sredinu.

Iako mu je novi trener Paulo Fonseca obećao pružiti mu šansu, već na samom startu priprema postalo je jasno da Portugalac na mladog veznjaka ne računa.

I stavili su 22-godišnjeg Antu Ćorića da trenira s igračima B momčadi.

Jasno, u takvoj situaciji, kada je bio osuđen na klupu, jedino logično bilo je da ovaj ekstra-talentirani igrač, kojeg su svojevremeno htjeli i Liverpool, pa i Manchester City, promijeni sredinu. Jer prošle sezone odigrao je u dresu Rome tek 22 minute u prvestvu, 90 minuta u talijanskom Kupu i 26 u Ligi prvaka.

A za igrača njegove dobi to je moglo biti kobno.

Sada je u Romu stigla delegacija španjolskog drugoligaša Almerije, koja je ponudila uvjete s kojima bi se zadovoljili apetiti svih triju strana. Ćoriću bi ostala plaća, Roma bi se riješila tog troška, a Almerija ima pravo prvokupa sljedeće sezone.

Inače, tijekom ljeta bilo je upita s raznih strana za Ćorića, od talijanskih klubova Verone i Frosinonea, njemačkog Bayera, grčkog Olympiacosa, no Ćorić si je zacrtao - španski klub, u kojem njegova kreacija može doći do izražaja.

Kako doznajemo, Ćorić u utorak putuje u Almeriju, gdje bi trebao obaviti liječnički pregled te staviti potpis na ugovor s klubom kojima ima ambicija za ulazak u La Ligu.