ASTRONOMSKA CIFRA: Evo koliko tačno zarađuje Cristiano Ronaldo

07. 09. 2019 - 16:48 | Druga strana sporta
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Njemački list, koji se često bavio kontroverznim temama iz svjetskog fudbala, otkrio detalje iz ugovora napadača Juventusa, koji je drugi na "Forbsovoj" listi najplaćenijih.

Kristijano Ronaldo je jedan od najplaćenijih sportista na svijetu, prema "Forbsu" u 2019. godini je drugi najplaćeniji iza Lionela Mesija.

Ima bogat ugovor u Torinu, kada je ljeta 2018. godine stigao parafirao je saradnju do ljeta 2022. godine, tešku 31 milion eura po sezoni.

Ipak, jasno je da to nisu jedini prihodi portugalskog fudbalera.

"Špigl" je sada otkrio koliko novca Kristijano zarađuje od američkog proizvođača sportske opreme "Nike".

ronaldogeorgina

On je ugovor o sponzorstvu sa pomenutom kompanijom potpisao u septembru 2016. godine, u pitanju je desetogodišnja saradnja.

Prema saznanjima njemačkog lista, Portugalac će godišnje inkasirati 16,2 miliona eura, što znači da je sa kompanijom "Najki" parafirao saradnju tešku 162 miliona eura!

Nije ni to sve, za svaku veću individualnu nagradu, poput "Zlatne lopte" ili "Zlatne kopačke", sleduje mu još četiri miliona evra.

Suma sumarum, samo od plate u Juventusu i od ugovora sa kompanijom "Najki", Kristijano Ronaldo godišnje inkasira 47,2 miliona eura.

"Forbs" prenosi da Portugalac godišnje inkasira oko 96 miliona evra, kada se uračunaju i bonusi, ali i drugi sponzorski ugovori.