BIANCA ANDREESCU

SENZACIJA NA US OPENU Mlada Kanađanka srušila Serenu i osvojila prvi Grand Slam u karijeri

08. 09. 2019 - 07:58 | Tenis

Bianca Andreescu u finalu US Opena pobijedila je Serenu Williams 6:3, 7:5 i tako došla do svoje prve Grand Slam titule u karijeri.

Kanadska 19-godišnja tinejdžerka bila je veliki autsajder u finalu, ali je brejk napravila u prvom gemu meča i spasila je jednu brejk loptu na 4:3 da bi Sereni još jednom oduzela servis za set.

Kanađanka je povela 2:0 odmah na početku drugog seta da bi Serena vratila brejk u trećem gemu i onda ga odmah oduzela. Andreescu je vrlo brzo otišla na 5:1 i imala meč-loptu, no onda je krenuo veliki povratak Williams. Spasila je meč loptu i napravila brejk pa brzo još jedan i u vrlo kratkom vremenu bilo je 5:5.

Ipak, Andreescu je zadržala servis za 6:5 i onda fantastičnom forhend reternom završila meč na Sereninom servisu. Kanađanka je tako postala prva tinejdžerka osvajačica Grand Slama nakon Marije Šarapove na istom turniru 2006. godine i prva koja je osvojila neki GS u prvom nastupu na tom turniru. Prva je Kanađanka u Open eri koja je osvojila jedan od četiri najveća turnira.

Sereni Williams je ovo treći uzastopni poraz u finalima GS nakon US Opena prošle godine (Osaka) te Wimbledona (Halep) i US Opena ove godine.