DOBROTVORNA ORGANIZACIJA

KHABIB ODUŠEVIO PLANETU Nakon meča pokazao veličinu i ispunio predivnu želju svom protivniku

08. 09. 2019 - 08:01 | Borba >> MMA

Khabib Nurmagomedov je u glavnoj borbi UFC 242 priredbe savladao Dustina Poiriera gušenjem u trećoj rundi.

Bio je to još jedan uvjerljiv nastup "Orla iz Dagestana". Poirieru je dozvolio tek neke male prilike, a kad ovaj to nije iskoristio, Khabib je podigao tempo i završio borbu prekidom u trećoj rundi. 

Odmah nakon borbe zatražen je za komentar, a on se punoj dvorani obratio vrlo poniznim tonom.

"Iskreno, ne znam što reći, ne znam zašto imam toliko puno toga u životu. Imam sve. Želim se na svemu zahvaliti Bogu. Želim se zahvaliti na svom ocu, svom treneru Javieru Mendezu i svojoj braći. Sve što imam u životu, imam zahvaljujući mom timu", rekao je Khabib, na što je dobio ogromne ovacije prisutne publike.

Izjavu je dao u majici s imenom svog protivnika, a onda je otkrio kako će mu ona poslužiti da bi pomogao ljudima kojima je to potrebno. I to upravo putem svog protivnika, kojem je izrazio veliko poštovanje.

"Prodat ću ovu majicu i novac koji dobijem za nju ću dati dobrotvornoj organizaciji Dustina Poiriera. To je ono što želim. Mislim kako smo mi danas pokazali što je MMA. Najvažnija stvar u ovom sportu je respekt. Moraš poštovati svoju dvoranu, trenere i suborce. MMA ne treba biti trash talk. Dustin Poirier i njegov tim su pokazali što je respekt i kako to treba biti u ovom sportu", dodao je UFC-ov prvak uz ogromne ovacije publike.