BUĐENJE SA SPOZNAJOM

POIRIER SE RASPLAKAO NAKON PORAZA Khabib ga je toliko uništio da su njegove prve riječi odjeknule Amerikom

08. 09. 2019 - 08:09 | Borba >> MMA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Khabib Nurmagomedov u velikom je stilu odbranio naslov UFC prvaka lake kategorije, odnosno ujedinio pojaseve s obzirom da je Dustin Poirier bio privremeni prvak. 

Nurmagomedov je do svoje 28. pobjede u karijeri stigao gušenjem u trećoj rundi borbe, nakon što je prethodne dvije i pol runde bio nevjerojatno dominantan u odnosu na Amerikanca.

Dustin Poirier nije mogao sakriti razočaranje nakon poraza, te je na rubu suza poručio da je cijeli život čekao na ovaj trenutak, te da je razočarao samoga sebe.

"Znao sam da će me pritiskati. Iznevjerio sam sebe. Nisam radio što sam trebao. Trebao sam i mogao više. Svako jutro ću se morati probuditi sa spoznajom da nisam uspio. Žao mi je ako sam ikoga razočarao, ali stvarno sam želio pobijediti", rekao je kroz suze američki borac.

"Imam samo 30 godina. Toliko toga sam prošao u karijeri da ne znam šta je sljedeće. Mislio sam, uzimajući u obzir pripremu i treninge u prethodnih 10 sedmica, da su se zvijezde poravnale i da će ovo biti moja noć. Mislio sam da je sudbina. Ne borim se tek da bih se borio. Borim se jer želim biti svjetski prvak. Ovakve prilike ne dolaze tako često. Moram kući razmisliti šta je sljedeće za mene."