DANNY DRINKWATER

VEZNJAK ENGLESKE DOBIO BATINE Udvarao se djevojci drugog fudbalera pa ga šestorica sačekala ispred kluba: Bilo je krvi posvuda!

08. 09. 2019 - 12:53 | Druga strana sporta
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vezni fudbaler Chelseaja na posudbi u Burnleyu Danny Drinkwater navodno je napadnut od strane šestorice momaka koji su ga zaskočili nakon što se upucavao djevojci drugog fudbalera, prenosi engleski mediji. 

Drinkwater se odlučio opustiti jednu večer u Manchesteru, ali nije se dobro proveo. Prema navodima Suna, veznjak Engleske se posvađao s jednim od saigrača te ga je na kraju čitave priče osiguranje izbacilo iz noćnog kluba. Iako je nekoliko puta upozoren da ostavi djevojku Kgosija Ntlhea, inače defanzivca Scunthorpe Uniteda, na miru, Drinkwater nije odustajao.

Nakon što ga je osiguranje izbacilo iz kluba Drinkwater se našao oči u oči sa šestoricom bijesnih ljdi koji su ga prema tamošnjim medijima napali tupim predmetima. Veznjak je iz tučnjave izašao s masnicom ispod oka, natečenim čelom, porezotinom na obrazu te poderanim gležnjem koji bi ga mogao izbaciti s terena i do mjesec dana. Jedan od svjedoka kazao je za Sun:

"U jednom se trenutku skupio na tlu dok mu je ostatak ekipe skakao po članku. Neki su se i derali: 'polomite mu noge'. Znali su da je fudbaler u Premier ligi, bilo je krvi posvuda."

Igračev glasnogovornik se također osvrnuo na krvavu večer u Manchesteru.

"Dannyju je jasno da je zabrljao i spreman je prihvatiti svaku kritiku. Jako dobro zna da se ne smije dati isprovocirati i da mora pobjeći od takvih situacija. Čitavu će stvar riješiti s ljudima iz kluba privatno i iskreno."