IVAN LENDL IMA SVOJU TEORIJU

JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD TVRDI "Novak i Roger platili ceh Wimbledona"

09. 09. 2019 - 11:40 | Tenis

Osmostruki Gren slem šampion Ivan Lendl smatra da je iscrpljujuće finale Wimbledona između Đokovića i Federera uticalo loše na oba tenisera.

Đoković je poslije skoro pet sati igre sredinom jula slavio u pet setova, osvojio je svoju petu vimbldonsku krunu, ali stvari su kako za njega, tako i za Švicarca loše krenule.

Lendl je u izjavi za "Eurosport" poručio da su oba tenisera platila ceh velike borbe.

"Vjerujem da su Novak i Roger platili ovdje u Njujorku ceh toga što su igrali onakvo finale na Wimbledonu. To finale je bilo fantastično, prije svega kada se gleda istorijiski značaj susreta. Roger da je osvojio 21. titulu, Novak bi ostao na 15. Šest je mnogo veće od četiri", kaže Lendl.

On sumnja i da su povrede koje su Đoković i Federer doživjeli u Njujorku posljedica maratonskog meča u Londonu.

"Fizički, bio je to dug i iscrpljujući meč, a oba tenisera su kasnije doživjeli povrede ili se možda nisu u potpunosti oporavili. Sto puta mi je prošlo kroz glavu nešto što sam imao kada sam trenirao Andy Murraya i kada je igrao s Stanom Wawrinkom na Rolan Garosu 2017 u polufinalu. Oba su imali jake upale poslije meča. Andiyev kuk se upalio i od tog meča više nije bio isti. Sad je polako počeo da igra", primjetio je Lendl.

Potom je pomenuo Wawrinku.

"Stan je skoro godinu dana bio van terena zbog povrede koljena i to mu se dogodilo baš na tom meču. Ono što se dešava u takvim mečevima je da igrači jedan drugoga guraju do krajnjih gramica, fizički i mentalno, tako da im ne ostane ništa poslije toga i skloniji su zbog toga povredama", zaključio je Lendl.