NAKON OSVAJANJA US OPENA

RAFA RAZMIŠLJA DRUGAČIJE OD DRUGIH "Neću da trošim energiju jureći prvo mjesto"

09. 09. 2019 - 16:14 | Tenis

Španski teniser Rafael Nadal sinoć je osvojio svoj 4. US Open, a poslije je izjavio da mu povratak na prvu poziciju ATP liste ne predstavlja glavni cilj.

Nadal se titulom u New Yorku primakao Novaku Đokoviću na liderkom mjestu sa svega 640 poena zaostatka i u nastavku sezone ima veliku šansu da ga naslijedi na vrhu.

Rafa do kraja godine ne brani nijedan poen, a Novak brani 1820.

"Ne takmičim se zbog toga. Dobra je stvar biti u trci za tu poziciju, ali, to mi nije glavni cilj. Za mene to nije prava borba. Samo želim da budem konkurentan na onim turnirima kad je to potrebno i kad želim da se takmičim", kazao je Nadal, koji je posljednji put prvi bio na kraju oktobra 2018, i dodao:

"U ovim godinama ne mogu da trošim energiju jureći prvu poziciju. Glavni cilj mi je da igram što duže moguće i budem konkurentan. Igram na svoj način i ako tako mogu da dođem do prvog mjesta, super. Ukoliko uspijem odigrati dobro do kraja sezone, imat ću šansu i to će biti sjajno, ali, ponavljam, to mi nije najviši cilj".

Španski teniser je tokom karijere proveo 196 nedjelja na prvom mjestu ATP liste i po tome je šesti na vječnoj listi. Ispred njega su Novak Đoković i Jimmy Connors (268), Ivan Lendl (270), Pete Sampras (286) i Roger Federer (310).