TURSKA

Neočekivani obrat: Nakon šoka koji je srušio internet, otkrivena pozadina priče o "dječaku" s cigaretom

10. 09. 2019 - 14:35 | Druga strana sporta
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U tijeku je bila humanitarna utakmica Bursaspora i Fenerbahčea; režiser je, što je normalna praksa, u jednom trenutku u prijenos ubacio kadrove publike.

A na tribinama – šok: kamera je ulovila navijača Bursaspora, na prvi pogled dječaka od možda 13-14 godina, kako uvlači dim cigarete. Ironično, cilj humanitarne akcije bio je, između ostaloga, skupiti novac za liječenje djece.

Neobična situacija učas se proširila internetom, a društvene mreže dobile su novi instant-hit. Ne kaže se bezveze u narodu da netko ''puši kao Turčin'', vjeroVatno je prva asocijacija mnogima kada vide dječaka kako strastveno uvlači dim poput iskusnog pušača.

Međutim, pojavila se i pozadina priče. Turci su se bacili u potragu za identitetom slučajne internetske zvijezde, a ispalo je da je ''dječak'' zapravo 36-godišnji muškarac neobično mladog izgleda. Dječak pored njega nije ni prijatelj ni školski kolega, nego - njegov sin, piše Gol.hr. 

U svakom slučaju, ''dječaku'' prijeti i kazna zbog pušenja na mjestu na kojem je to zabranjeno. Tribine u Turskoj formalno spadaju u tu kategoriju, pa bi ga mogla sustići kazna. Ako ga opale po džepu, ostaje mu utjeha da je njegov Bursaspor pobijedio Fener s 2:1.