SALE ĐORĐEVIĆ

SELEKTOR SRBIJE OTKRIO RAZLOGE PORAZA Evo zašto smo izgubili od Argentine

10. 09. 2019 - 16:10 | Košarka

Argentina je rezultatom 97:87 izbacila Srbiju u četvrtfinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva i tako napravila najveću senzaciju dosadašnjeg toka takmičenja.

Iako su Srbi igrali sjajno u grupama te se očekivao prolaz u završnicu takmičenja, sada neće osvojiti ni medalju. Igrat će u razigravanju od petog do osmog mjesta.

Selektor Aleksandar Đorđević na konferenciji za medije se osvrnuo na utakmicu.

"Ovo je veoma težak poraz, ali kao što je Bjelica rekao, rekao bih mnogo toga. Ovi momci su bili pod nevjerojatnim mentalnim pritiskom kroz cijeli turnir i prije njega. Možda nešto nije bilo dobro. Bila je euforija kod nas, bili smo favoriti, svi su nas pratili, davali nam podršku, ne samo naši mediji već i svjetski su pisali da ćemo pobijediti i uzeti zlato. Nekada to ne pomaže. Znam kroz kakav smo pritisak prošli, posebno on, jer je jedan od lidera, ali vidjeli ste kako je on objasnio sve što im je prolazilo kroz glavu", rekao je Đorđević pa analizirao utakmicu:

"Ključ utakmice bilo je vođenje igre njihovog playmakera, a mi smo imali previše grešaka. Oni su sve vrijeme imali kontrolu. Možda nismo bili dobro mentalno pripremljeni. Argentina je odigrala nevjerojatnu obranu, imaju sjajne brze ruke, ali nisu mi se dopale neke sudačke odluke i previše prekršaja nije bilo suđeno Argentini. U trećoj četvrtini imali smo priliku, da smo se malo odvojili, podigli bismo se i došli do daha koji nam je toliko trebao. Previše smo griješili, već u prvom poluvremenu imali smo ih dvoznamenkast broj. Njihov šut bio je nevjerojatan u prijelomnom dijelu susreta. Garino i Campazzo pogodili su nevjerojatne šuteve u zadnjim sekundama preko ruke, u našu facu", dodao je.

"Pokušali smo spustiti loptu, imali smo lidere na terenu. Moramo uzdići glave, imamo dva meča do kraja. Došli smo kao ekipa, vraćamo se kao ekipa. Ponosan sam na to kako smo se ponašali, što smo stvorili iznutra. Blagoslovljen sam što sam njihov trener. Ali ovo je košarka", dodaje selektor Srbije pa nastavlja.

"Moram još nešto reći. Campazzo je dominirao u utakmici i ovo je njegova pobjeda. Scola je lider i jedan od najboljih igrača svih vremena u košarci i on je dao stabilnost u njihovoj pobjedi. Čestitke treneru i Argentini", završio je.