EDDIE HEARN

VODEĆI BOKSERSKI PROMOTER PONIZIO FURYJA "Njegov meč je toliko loš i sramotan. To niko živ neće gledati"

12. 09. 2019 - 17:22 | Borba >> Boks

Vodeći evropski bokserski promoter, Eddie Hearn, koristi svaku moguću priliku da ponizi Tysona Furyja, a tako je bilo i kad je bio upitan za mišljenje o subotnjem meču Furyja i Šveđanina Otta Wallina.

Šef Matchroom Boxinga odlično je iskoristio slabo najavljenu borbu u medijima da bi provokacijom napao jednog od rijetkih britanskih velikih imena s kojim nije sarađivao.

"Na ovaj meč gledam kao na egzibiciju jer je jednostavno toliko loš. Prodali su 1500 ulaznica, niko to neće gledati. Fury je izgubio svu pažnju koju je imao nakon meča protiv Wildera. Gdje je ona nestala? Iskoristiti svoje najbolje godine za dva ovako loša meča? Uzeo je mečeve koje ne može izgubiti, no nije li to dosadno? On pokušava biti najbolji teškaš na svijetu, zar ne? Joshua je izgubio, ali dovoljno je da kihne u kameru i svijet će gledati", rekao je Hearn.

Nakon toga je nastavio s poređenjem popularnosti Furyja i Anthonyja Joshue, njegovog najpoznatijeg teškaša.

"Ovaj meč je sramotan. Imate tipa koji se smatra najboljim na svijetu, naziva se 'lineal' prvakom i onda proda 1500 dolara za meč u Las Vegasu. Meč o kojem niko ne govori. Da se Joshua bori protiv Wallina rasprodao bi 20.000 ulaznica i svi bi pričali o tom meču. No, znate šta? Joshua ne dogovara takve mečeve", iznio je svoje razmišljanje Hearn.