I DALJE SE MUČI

LORENZO ODGOVARA ŠEFU HONDE "Niko na svijetu ne može reći da nisam pokušao i rizikovao"

12. 09. 2019 - 20:37 | Autosvijet

Petostruki svjetski šampion u Moto GP-u Jorge Lorenzo odgovorio je na optužbe šefa Repsol Honde Alberta Puiga istakavši da je itekako rizikovao na motoru japanskog proizvođača.

Španac od dolaska u Hondu nijednom nije bio među najboljom desetoricom, a iako je propustio četiri trke zbog povrede, svima je jasno da se nije navikao na model RC213V. 

Puig je ove sedmic izjavio da Lorenzu nedostaju hrabrost i volja, a da problem nije njegova tehnika, što je nešto sa čime Lorenzo nije saglasan.

„On je šef i osoba koju poštujem jer mislim da zna mnogo o motorima i cijelom ovom svijetu. Ali, ne postoji neko ko može reći da nisam pokušao i nisam rizikovao na ovom motoru jer sam imao ozbiljne udese, želio sam doći do dobrog rezultata. Vjerovatno je i to bio problem, pretjerivao sam dok nisam potpuno upoznao motor i zbog toga sam padao i bivao povrijeđen. To mi je sve otežalo, pošto sve to proizilazi iz povreda. Bez povreda sam siguran da možda ne bih pobjeđivao, ali bih ponekad bio na podijumu ili među najboljih pet“, naglasio je Lorenzo.

Španski motociklista je u posljednjih godinu dana imao nekoliko ozbiljnih povreda, zbog čega nije ni dobio priliku da u dobroj formi sjedne na Hondu, prenosi Sportklub.rs.

„Nijednog trenutka nisam bio 100 posto spreman da bih vozio Hondu, tako da nikad nisam mogao da idem do maksimuma. To je izuzetno teško u kraljevskoj klasi jer se ne osjećate komforno na motoru. To je osjećaj kakav ja imam na Hondi u ovom trenutku, ne osjećam se sigurno, posebno po pitanju prednjeg kraja. Ponekad su teške okolnosti, posebno zbog povreda, otežale i moju situaciju i rezultate“, istakao je Lorenzo.