ODLUKU DA ODEM DONIO SAM JOŠ PRIJE SP U KINI: Ovo posljednje riječi na mjestu selektora Srbije!

14. 09. 2019 - 19:22 | Košarka
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kao što se pisalo već danima u nazada danas je postalo i zvanično - Sale Đorđević više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije. 

Sale je to potvrdio na konferenciji za medije odmah po okončanju meča sa Češkom. 

„Čuo sam o tome. Istina je da su mediji pisali o tome. Odlazim, reći ću to sada“, rekao je Aleksandar Đorđević.

"Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osjećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", objasnio je Đorđević. 

Đorđević je istakao da je ovakvu odluku donio još prije početka Svetskog prvenstva u Kini.

"Odlučio sam da odem još prije Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da ljeto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira.... Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču", zaključio je Đorđević, a potom napustio salu za medije.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini, pošto je u Pekingu pobijedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

Srbija je dožive dva poraza na ovom Sp i to oba od reprezentacija koje će se boriti za zlatnu medalju - Španije i Argentine.