ERLING BRAUT HAALAND

ZVIJEZDA U NAJAVI, USKORO ĆE NOSITI DRES NEKOG OD VELIKANA: RB Salzburg u svojim redovima kleše novog supertalenta!

17. 09. 2019 - 16:10 | Drugi pišu >> Fudbal

RB Salzburg u svojim redovima ima novog super talenta, koji je karijeru u austrijskom prvenstvu započeo s impozantnim brojkama: postigao je 11 golova u sedam utakmica, a ima samo 19 godina.

erling-braut-haland

Austrijski prvak Salzburg može se pohvaliti vrhunskom skaut službom koja je u posljednjem desetljeću pronašla brojne buduće europske nogometne zvijezde, a sljedeći na redu možda je tek 19-godišnji norvežanin Erling Braut Haaland, koji se preselio u Salzburg tijekom ljetnog prijelaznog roka.

haland

Haaland je već stekao reputaciju velikog talenta u Norveškoj, o čemu svjedoči i činjenica da ga je Molde prodao austrijskom klubu za čak pet miliona eura. Iako je ovo prilično velik iznos za Salzburg, Austrijanci će možda i s njim napraviti novi izvanredan posao, jer ovaj 194 centimetara visoki mladić očito ima ogromnu količinu talenta.

haland0908-cfa4a-f-1280x720

Salzburg je danas u prvenstvenoj utakmici sa 7:2 pobijedio Hartberg, a Haaland je postigao tri pogotka i upisao još dvije asistencije. Ovim je samo potvrdio iznimnu formu koja ga krasi od dolaska u Austriju, a što svjedoče i brojke, koje su doista impresivne: postigao je 11 golova na sedam utakmica u austrijskom prvenstvu i dodao pet asistencija, a u svim natjecanjima je postigao je ukupno 14 golova.

Pratit ćemo mladog Norvežanina ove sezone i u Ligi prvaka, u kojoj će Salzburg igrati zajedno s Liverpoolom, Napolijem i Genkom. Ako ovako nastavi, Haaland bi mogao napustiti Austriju brže od očekivanog.