DINO RAĐA

SLAVNI KOŠARKAŠ JE ZBOG MISICE OSTAVIO ŽENU I BEBU: Na luksuznoj jahti su izgovorili DA i skočili u more! Nakon 13 godina bivša i sadašnja žena su ZAKOPALE RATNE SJEKIRE!

16. 09. 2019 - 13:51 | Druga strana sporta

Ljubavna priča legendarnog hrvatskog košarkaša Dina Rađe i bivše misice Viktorije Đonlić mogla bi da posluži kao scenario za jedan romantičan film.

Kada su se prvi put sreli, prije više od dvije decenije, Dino Rađa je već bio slavan košarkaš, a mlada Viktorija Đonlić Miss Dalmacije i pjevačica u usponu.

Čim su se ugledali, u jednom zagrebačkom restoranu, među njima su sijevnule varnice.

Dino Rađa i Toni Kukoč su zajedno bili u restoranu, a onda se pojavila zgodna Viki. Bila je to ljubav na prvi pogled. Kada se na ljeto vratio u Split, odmah su uplovili u romansu.

dinoradja

FOTO: INSTAGRAM

Vjenčali su se 2001. godine na 20 metara dugoj jahti, koja je bila usidrena kod Korčule. Vjenčani kum bio je poznati pevač Petar Grašo. U jednom intervjuu za "Story" Dino je izjavio da njegova Viktorija nije nosila klasičnu vjenčanicu, piše Kurir.

"Meni je bila prelijepa u bijeloj haljini. Vjenčanje je bilo normalno, samo smo poslije ceremonije skočili u more", otkrio je Dino.

dinoradja1

FOTO: INSTAGRAM

Viktorijina karijera pala je u drugi plan. Porodica je bila na prvom mjestu. 2003. godine su postali ponosni roditelji sina Roka, a 2008. na svijet je stigao i Niko.

dinoradjaporodica

FOTO: FACEBOOK/DINO RAĐA

Rađa je iz prvog braka sa suprugom Željanom, bivšom košarkašicom, ima sina Duju. Dino je navodno napustio Željanu dok je Duje još bio u pelenama i to upravo zbog Viktorije. Viktorija je odmah prihvatila Duju, dok je Željana bila suzdržana jer je vjerovala da joj je Viki razorila brak i porodicu.

1864695-screenshot-2-ff
BIVŠA I SADAŠNJA ŽENAFOTO: FACEBOOK/DINO RAĐA

Nakon 13 godina uspjele su da uspostave komunikaciju. Kada je 2010. godine Dino primljen u Kuću slavnih u Splitu, na Gripama su se okupili sinov Duje, Roko, Niko, kao i Željana i Viktorija. Bivša i sadašnja supruga su najnormalnije pričale i družile se na svečanosti.