ZLATNE PERTLE

ŠPANCI IMALI TAJNO ORUŽJE NA MUNDOBASKETU: Ovo niko nije primijetio, a igrači su ga otkrili tek nakon finala!

16. 09. 2019 - 19:50 | Košarka

Košarkaši Španije su osvojili Mundobasket u Kini i pokazali da su bili najspremniji za vrh, ali su usput pokazali humanu crtu i timski duh, uz jedan detalj koji je izazvao veliko oduševljenje.

Članovi Furije su pokazali veliku solidarnost u jednoj humanitarnoj akciji, u kojoj su svi odlučili da u Kini na mečevima nose zlatne pertle. Nije ta boja samo simbolizovala medalju koju napadaju, već i akciju podrške medicinskim istraživanjima, kako bi se kod djece što prije i lakše dijangotistifikovao i liječio kancer, prenosi Telegraf.rs.

Svake godine, više od 1.400 djece u Španiji padne u kandže ove opake bolesti, a pored finansijske injekcije ovoj akciji, 12 španskih heroja riješilo je da nosi isključivo zlatne pertle koje se i prodaju u akciji fondacije koja se ovim istraživanjima bavi.

lull

Jorge Garbajosa, predsjednik KS Španije, otkrio je poslije turnira medijima zbog čega su košarkaši nosili ovakve pertle, i izazvao pravi bum za akciju - one se mogu naći na zvaničnom sajtu Fondacije i koštaju pet eura, a sva sredstva usmjerena su istraživanjima.