DECEMBAR

UFC 245 DOBIO JOŠ JEDAN SPEKTAKL: Ponzinibbio juri pobjedu karijere protiv legende

17. 09. 2019 - 15:18 | Borba >> MMA

Polako postaje sigurno kako UFC godinu namjerava završiti na spektakularan način. 

Nakon što su za UFC 245 već dogovorene dvije borbe za titulu, a 'kuha' se i treća, program je obogaćen nastupom Robbieja Lawlera protiv Santiaga Ponzinibbia.

Već od ranije poznato je kako će UFC 245, koji se održava 14. decembra u Las Vegasu, ponuditi fanovima program na koji će rijetko ko moći naći prigovora. To se potvrdilo nakon što je najavljena borba Maxa Hollowaya protiv Alexandera Volkanovskog za titulu perolake kategorije, kao i borba Amande Nunes protiv Germaine de Randamie za titulu u ženskom bantamu. Glasno se posljednjih dana govori o tome kako niti jedna od te dvije neće biti glavna borba, nego da UFC čuva mjesto za Jona Jonesa ili Kamarua Usmana, no o tome još nema konkretnijih vijesti. Dok se one čekaju, potvrđena je uistinu sjajna borba između Robbieja Lawlera i Santiaga Ponzinibbia.

Na papiru je ovo borba jednog velikog imena i jednog nadolazećeg borca čiji su najbolji dani tek ispred njega. No, isto tako na papiru je to borba velikana koji prolazi možda i najteže dana karijere protiv borca koji se nalazi u jednom od najimpresivnijih nizova u cijeloj promociji. I gledajući tako, Argentinac bi trebao biti onaj kojem ovo uparivanje u startu puno više znači. Pobjeda bi ga vjerojatno dovela tamo gdje osobno smatra kako će već ranije trebao biti, vrlo blizu Top 5 poretka velter kategorije.

37-godišnji Lawler (28-14, 13-8 UFC) trenutno je na tri poraza u nizu gdje posebno loše izgleda onaj s početka avgusta, kad je Colby Covington 25 minuta u potpunosti dominirao nad njime. Prije toga su bolji od njega bili Ben Askren i Rafael Dos Anjos. Zapravo, jedina Lawlerova pobjeda otkako mu je Tyron Woodley u junu 2016. oduzeo titulu je protiv Donalda Cerronea. No, i ta borba odrađena u ljetu 2017. godine bila je neizvjesna i mogla je otići na obje strane. Tako se Robbie trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji, a protiv sebe će imati borca gladnog pobjede nad velikim imenom.

Santiago Ponzinibbio (27-3, 9-2 UFC) je 32-godišnji Argentinac koji se trenutno nalazi u nizu od sedam pobjeda. No, kako je imao problema s matchmakingom, ove godine još nije upisao nastup. Među imenima koja je savladao ističu se Gunnar Nelson, Mike Perry i Neil Magny, no imati Lawlera na životopisu bi mu značilo najviše do sada, unatoč lošoj formi u kojoj se bivši prvak nalazi. Čak i unatoč tome što je Ponzinibbio osmi borac ljestvice kategorije, a Lawler tri mjesta ispod njega. Kad mu je ponuđeno takvo ime, Ponzinibbio je odustao od svog zahtjeva kako će prihvatiti samo borce bolje rangirane od njega. To sigurno puno znači fanovima, koji s nestrpljenjem čekaju njegov prvi nastup u 2019. godini.

(Fightsite.hr)