DAJU LAŽNU NADU PORODICI

TRETMAN MATIČNIM ĆELIJAMA JE OBMANA! Italijanska doktorica otkrila šokantne detalje o Schumijevom stanju (FOTO)

17. 09. 2019 - 21:48 | Autosvijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni Michael Schumacher u ponedjeljak je primljen u parišku bolnicu na tajno liječenje. To je svakako bilia vijest koja je odjeknula kao bomba u svim svjetskim medijima.

Nakon toga je ugledni franucski "Parisien" uspio stupiti u kontakt s jednom medicinskom sestrom i otkriti njegovo zdravstveno stanje. Ona je, naime, tvrdila da je sedmerostruki šampion pri svijesti.

f1-spanish-gp-2003-the-first-row-michael-schumacher-and-rubens-barrichello

Nijemac je po prvi put od nesreće napustio porodičnu vilu obavijenu velom tajni. Naime, on je teško povrijedio glavu 29. decembra 2013. godine, a nakon niza operacija je pušten na kućno liječenje. Od tada se nije pojaviljivao u javnosti, ali ni napuštao kuću. A onda su se pojavile informacije da je stigao na liječenje matičnih ćelijama. 

Matilde Leonardi, jedna od vodećih italijanskih stručnjaka za to područje medicine otkriva o čemu se zapravo radi. 

"Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim ćelijama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjesnosti poput Michaela Schumachera", rekla je Leonardi, direktorka istraživačkog centra Neurološkog instituta Besta u Milanu i članica italijanskog društva neurologa.

michael-schumacher-corinna-1

"Informacija koja je dospela u javnost o bivšem prvaku samo daje lažnu nadu i zavarava porodicu pacijenta. Nema historijskih podataka koji potvrđuju postojanje i dejstva tog navodnog tretmana. Nema tragova protokola ili sličnog eksperimenta na pacijentima u stanju minimalne svijesti", dodala je, a potom još detaljnije objasnila.

michael-schumacher-corinna-schumacher

"Još nijedan francuski doktor nije rekao da postoji lijek za Schumachera ili za one koji su u istom stanju kao on. Slučaj 'Stamina' obilježio nas je, Vanoni (psiholog koji je doveo tu metodu iz Ukrajine) nije želio objaviti svoj protokol, a susretala sam se s ljudima koji su prodali kuću kako bi mogli priuštiti takav tretman. Sad kruže vijesti o Schumacheru koje zavaravaju mnoge oboljele i članove njihovih porodica".