ERLING BRAUT HALAND

STRUČNJACI KAŽU DA ĆE NADMAŠITI I IBRU Čudo od djeteta u debiju u Ligi prvaka u 45 minuta izjednačilo rekord Rooneyja i Raula!

17. 09. 2019 - 23:28 | Drugi pišu >> Fudbal

Sjećate se Erlinga Braut Halanda? Norveškog čuda od djeteta koje je u maju postiglo čak devet golova u susretu Svjetskog prvenstva do 20 godina u 12:0 pobjedi Norveške nad Hondurasom i tinejdžeru kojem predviđaju veću karijeru od Zlatana Ibrahimovića? Danas je u debiju u Ligi prvaka u prvih 45 minuta ispisao povijest.

ZVIJEZDA U NAJAVI, USKORO ĆE NOSITI DRES NEKOG OD VELIKANA: RB Salzburg u svojim redovima kleše novog supertalenta!

Devetnaestogodišnji Haland je započeo susret Salzburga i Genka, te je do poluvremena, koje je završilo 5:1, postigao hat-trick! Time je izjednačio rekord Waynea Rooneyja, koji je 2004. godine, također u svom debiju u Ligi prvaka, postigao hat-trick u 6:2 pobjedi Manchester United protiv Fenerbahčea, te postao prvi tinejdžer koji je to ostvario. Rooney je tada bio godinu dana mlađi nego što je Haland danas, ali mu je za hat-trick trebalo prvo i drugo poluvrijeme.

erling-braut-haland

Haland je u dobi od 19 godina i 58 dana postao i treći najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka, iza Raula 1995. i već spomenutog Rooneyja. 

haland0908-cfa4a-f-1280x720

U osam utakmica ove sezone Haland je upisao 14 pogodaka i pet asistencija u svega 658 minuta provedenih na travnjaku. S ova tri pogotka Haland je na brojci od 17 golova u devet utakmica.