LIGA PRVAKA

HOBOTNICA IZ NJEMAČKE: Ter Stegen heroj Katalonaca, pogledajte šta je sve „izvadio“ golman Barcelone (VIDEO)

18. 09. 2019 - 12:30 | Drugi pišu >> Fudbal

Borussia Dortmund i Barcelona su u Njemačkoj igrali derbi susret grupe F, a na kraju je došlo i do podjele bodova.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo nikakav poseban nogomet pa navijači nisu mogli biti zadovoljni.

UZALUD I VAR, JESU LI ZAISTA UEFALONA: Zašto nije ponovljen penal Borussije, ovo je NEČUVENO

terstegenIpak, u drugom poluvremenu smo vidjeli mnoštvo dobrih prilika prije svega pred golom Barce, ali golman Ter Stegen je naprosto zaključao svoju mrežu.

Prvu stopostotnu priliku domaći su imali početkom nastavka kada je Marco Reus šutirao penal nakon što je Semedo oborio Sancha, ali Ter Stegen je bio uspješniji i odbranio mu je udarac.

files

Kasnije je Reus imao još dvije ili tri sjajne prilike, ali Ter Stegen bi svaki put izlazio kao pobjednik ili je Reus loše šutirao.

marc-andre-ter-stegen-170919
 
Imao je i rezervista Brandt sjajnu šansu kada je u 75. minuti šutirao sa oko 20-ak metara, ali pogodio je samo prečku. Poslije je i Reus imao još jednu priliku, ali do promjene rezultata nije došlo iako je Dortmund objektivno bio mnogo bolja ekipa na ovom susretu.

Napad Katalonaca od prve minute predvodio je Luis Suarez, koji se oporavio od povrede, a kako je meč završen bez golova, to znači da je njegovo prokletstvo nastavljeno.

Sezona 2014/15. je posljednja u kojoj je Suarez zabio gol u Ligi prvaka na gostovanju. Tada je postigao gol na Olimpicu, ali onda je uslijedila užasna serija.

Na posljednjih 10 gostovanja u Ligi prvaka Suarez nije postigao gol.

(Sport.ba)