LIGA PRVAKA

MOGU LI MODRI DO NOVOG PODVIGA Poznat sastav Dinama: Bjelica pripremio veliko iznenađenje za Atalantu

18. 09. 2019 - 13:35 | Drugi pišu >> Fudbal

Čekali smo tri godine da se u Hrvatskoj ponovno zaigra Liga prvaka, danas je i tom iščekivanju došao kraj. I opet je Dinamo taj koji će dovesti europsku elitu na Maksimir, jer Manchester City, Atalanta i Šahtar svakako privlače veliku pozornost medija i navijača. Prvi na redu je talijanski predstavnik, koji će od 21 sata istrčati na maksimirski travnjak. 

„Dobro smo proučili Atalantu i gledali ih na nekoliko utakmica u Italiji. Međutim, bez zalaganja i želje mojih igrača uzalud nam je svaka analiza. Ipak, vjerujem da su moji igrači spremni i da ćemo to sutra demonstrirati na terenu“, rekao je na press konferenciji Nenad Bjelica, potom se osvrnuvši od koga će doći najviše opasnosti: „Pa mislim da je to Ilićić, koji je jako opasan, ima odličan udarac i dobar pas. Tu su i Gomez, Pašalić i još neki igrači na koje moramo obratiti pozornost“.

atalantaModri u ovaj dvoboj ulaze osokoljeni pobjedom protiv Istre, no niti je to bila predstava za pamćenje, niti su igrači iz tog dvoboja u prvom planu za večeras. U prvih 11 naći će se tek Gojak, Moro, Oršić i Perić. I tu odmah otvaramo Pandorinu kutiju, jer preostala imena u koja Bjelica ovog trenutka najviše vjeruje uglavnom su standardizirana, ali dvojbi je nekih bilo. 

Prije svega, trenera Modrih muči slaba forma Izeta Hajrovića. BiH krilo daleko je od prošlosezonske forme, dobio je puno prilika ove sezone, ali nije ponovio stara izdanja. Zbog toga je isprve bila dvojba treba li ga zamijeniti Atiemwenom, no Bjelica se odlučio na drugu varijantu, prenose Sportske novosti. Igrat će bez klasičnog krila, gurnit će Olma malo desno, dok će u središnjem dijelu ofanzivno nastrojene četvorke biti Gojak i Moro. Ne mora to striktno biti tako, dakako da su tu moguće razne rošade tijekom utakmice, što je odlično da osječki strateg ima mogućnost promjene pozicija svojim igračima. 

gojak

Ostatak momčadi dobro je poznat. Stojanović je ugrabio mjesto ispred Ive Pinta, dok je mladi stoper Perić u potpunosti istisnuo Theophile-Catherinea. 

Na lijevoj strani ordinirat će Leovac i Oršić, dok će Moubandje svoju priliku čekati s klupe. Jednako kao i Mario Gavranović, koji je u dobroj formi, ali pored Brune Petkovića niko se neće naigrati u evropskim utakmicama. Dakako, uz sve njih, kapiten Arijan Ademi jedan je od onih koji su i više nego sigurni i neizostavni članovi udarne postave. S obzirom na sve navedeno, postava Dinama izgledat će ovako.

dinamopostava

Što se Atalante tiče, trener Gian Piero Gasperini osim Luisa Muriela nema nikakvih problema s ozljedama. Sjajni Kolumbijac na gostovanju kod Genoe zaradio je ozljedu koljena, činilo se da će sigurno biti izvan konkurencije za danas, no prema posljednjim informacijama, priliku će čekati s klupe. 

Jedna od dvojbi za postavu je i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. On u momčadi iz Bergama ima dobru minutažu, ali konkurencija za momčad je vrlo jaka na toj poziciji. Tu su još Švicarac Freuler te Nizozemac De Roon, a prema informacijama iz Sportskih novosti, upravo će oni biti dvojac centralnih veznjaka, dok će bivši igrač Hajduka startati s klupe. 

atalantapostava