LIGA PRVAKA, 1. KOLO

Bruno Petković upozorio: Motiv je ogroman, ali ne smijemo izgorjeti!

18. 09. 2019 - 14:15 | Drugi pišu >> Fudbal

Pred Dinamom je u srijedu (21 sat, Maksimir) prvo kolo Lige prvaka protiv Atalante. Napadač hrvatskog prvaka Bruno Petković najavio je taj sudar.

Petković je u Dinamo stigao u avgustu prošle godine nakon što je pet godina proveo u Italiji. Stigao je iz Bologne, a igrao je i za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani i Veronu. Talijanske igračke dane neće pamtiti po dobrome, no u 'modrim' redovima igra sjajno, a svojim odličnim nastupima izborio je i mjesto u hrvatskoj vrsti. Ima iskustvo igranja u Serie A i Serie B. Nekoliko puta je igrao protiv Atalante, a pobijedio ih je u dresu Catanije. Međutim, tada je sjedio na klupi.

Ovoga puta trebao bi startati od prve minute.

'Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Osjeća se euforija među navijačima, ali naš primarni zadatak je ostati na zemlji. Svi smo maksimalno fokusirani', poručio je Petković usporedivši igranje u Italiji i Hrvatskoj.

 

'Igrač mora biti spreman bez obzira gdje igra, nema isprika. Sutra ćete vidjeti novog Petkovića. Ono što je u prošlosti neka ostane u prošlosti. Međutim, velika je razlika kada ti trener, svi u klubu i navijači daju maksimalnu podršku. Ne tražim alibi i isprike, ali to je prošlost', kazao je Petković.

Dinamov napadač je talijanskim novinarima odgovarao na talijanskom jeziku, na što mu je Bjelica dobacio: 'Bolje pričaš talijanski nego hrvatski.'

No svi su se složili kako bolje igra u Hrvatskoj nego u Italiji. Petković je sa smiješkom dočekao pitanje je li mu ovo najveća utakmica u Dinamu.

'Otkako sam ovdje već sam naslušao o utakmicama života. Velika je želja, motiv je ogroman. Ali čvrsto smo na zemlji da ne izgorimo. Trener nam je rekao da jednostavne stvari radimo perfektno.'

Pohvalio je Papu Gomeza istaknuvši kako je iznimno opasan i neugodan dodavši kako se ne sjeća po dobrome utakmica potiv Atalante iz talijanskih dana.

Prije nekoliko dana Petković je u dresu hrvatske vrste 'polomio' slovačkog stopera Milana Škriniara, Interovog stopera od 60 miliona eura, a sada će ga s druge strane čekati Talijan Masiello, Brazilac Toloi i Albanac Djimsiti.

'To su različite ekipe i očekivanja. No u svakoj utakmici nastojimo pobijediti, nije mi bitno tko je protivnik, već kako mi igramo.'

Petković je prije nekoliko dana produžio ugovor s 'modrima' do 2024. godine.

'Sretan sam i ponosan što je Dinamo prepoznao moj rad, trud i odricanje te mi je ponuđen novi ugovor koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Malo je onih koji bi mi pružili priliku i takvu podršku prije godinu dana. Dinamo i Zdravko Mamić stali su iza mene i nadam se kako je novi ugovor dokaz da sam im vratio povjerenje', poručio je.