KUP BIH

NK Ljubuški i FK Sarajevo igraju prvi zvanični susret: Bordo tim je apsolutni favorit

18. 09. 2019 - 14:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Prvak BiH s Koševa danas u Ljubuškom (stadion Babovac, 16:30 sati), u šesnaestini finala Kupa BiH, počinje odbranu naslova u najmasovnijem takmičenju.

- Za NK Ljubuški i FK Sarajevo to će biti prvi zvanični susret - saopćeno je iz FK Sarajevo te konstatirano da se Ljubušaci takmiče u Drugoj ligi FBiH - grupa Jug (treći rang takmičenja).

Poslije pet ovosezonskih kola NK Ljubuški zauzima sedmu poziciju na tabeli, sa šest osvojenih bodova (dvije pobjede i tri poraza - gol razlika 16:11). 

- U tekućoj sezoni su na svom terenu odigrali dva meča. Pobijedili su Branitelj 4:1, dok su poraženi od Neuma 1:2. U drugom kolu Kupa FBiH Ljubušaci su kao domaćini eliminirali federalnog prvoligaša Čapljinu, savladavši je sa čak 7:0. Prethodno su u prvom kolu savladali Neum rezultatom 6:1. NK Ljubuški je u sezoni 2019./2020. odigrao ukupno sedam susreta te postigao 29 golova. Najbolji strijelac ekipe je Karlo Buhač sa 14 pogodaka, dok je Ivan Buhač postigao sedam golova - naglašavaju iz FK Sarajevo. 

FK Sarajevo, s druge strane, poslije osam kola u BH Telecom Premijer ligi BiH, zauzima drugo mjesto sa 17 bodova, koliko ima i prvoplasirani Tuzla City s boljom gol-razlikom. Bordo tim je ostvario pet pobjeda, dva remija i jedan poraz, uz gol razliku 12:7. Također, izabranici Husrefa Musemića odigrali su i četiri evropske utakmice, u kojima su zabilježili tri poraza i remi. 

Inače, za današnju utakmicu konkurira sljedećih 18 igrača FK Sarajevo: Marković, Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Hodžić, Šabanović, Đokanović, Rahmanović, Handžić, Salčin, Guzina, Cruz, Dervišagić, Imamović, Sabljica, Šišić, Jašarević, Konjalić.