LIGA PRVAKA

NIJEMCI PROVOCIRAJU SRBE: "Kovač će uništiti Zvezdin tenk"!

18. 09. 2019 - 14:48 | Drugi pišu >> Fudbal

Tenk koji je Crvena zvezda postavila ispred Marakane uoči kvalifikacijske utakmice s Kopenhagenom poslužio je njemačkom Süddeutsche Zeitungu za najavu utakmice s Bayernom.

Srpski prvak ušao je u grupu preko Danaca, a večeras gostuje kod njemačkog prvaka koji vodi Niko Kovač i eto Nijemcima prilike da bivšeg hrvatskog selektora originalno nazovu - Panzerknacker Kovac. U pevodu - uništavač tenka Kovač.

nikokovac

Za Srbe je to provokacija. 

"Njemački list provokativno najavljuje rušenje Zvezdinog tenka", piše Telegraf.

Nijemci ističu izjavu Kovača koji je rekao da očekuje vatrene navijače Zvezde na tribinama Allianz Arene.

Inače, prvaka Srbije u Bavarsku će doći bodriti velik broj navijača, a prema pisanju bavarskog Abendzeitunga, Nijemci se pripremaju za dolazak oko 1000 kritičnih navijača Crvene zvezde.

tenk

Svjesni su, dakako, da bi taj broj mogao biti i nekoliko puta veći jer je navijačima iz Srbije prodato 3400 ulaznica, a za održavanje javnog reda i mira brinut će se oko 500 minhenskih policajaca.

Policijski nadzor bit će pojačan i zbog nedavnih događanja u Beogradu kad su navijači Zvezde ispred svog stadiona parkirali tenk uoči play-off utakmice za Ligu prvaka protiv švicarskih Young Boysa.

tenkmarakana
 
Naišlo je to na oštru osudu hrvatske i dijela svjetske javnosti, ali UEFA nije reagirala smatrajući da nema razloga za paniku sve dok tenk ne ispaljuje hice. Međutim, Nijemci ništa neće prepustiti slučaju i Srbe će u Münchenu dočekati i više nego spremni.

Kovač, s druge strane, nije spominjao nikakve tenkove.

"Imaju vrlo iskusnu ekipu, ali imamo i mi. U svakoj utakmici pokušavamo napadati, nebitno radi li se o Bundesligi ili Ligi prvaka. Važno je dobro otvoriti utakmicu. Imamo kvalitetu, momci se dobro poznaju, ali nijedan od njih ne smije podcijeniti Crvenu zvezdu", rekao je Kovač novinarima u Münchenu.

61739626-niko-kovac-coutinho

Kovač je prije Bayerna trenirao Luku Jovića s kojim je razvio sjajan odnos. Jović je nekadašnji igrač Crvene zvezde, a Kovač kaže da se nije čuo s njim pred ovu utakmicu.

"Nisam pričao s njim o Crvenoj zvezdi. On je sada nogometaš Real Madrida. Kao što sam i rekao, pogledao sam veliki broj utakmica Zvezde. Znam da imaju sjajne nogometaše. Morat ćemo im oduzeti loptu. To je naš plan, sve ostalo ćemo komentirati nakon utakmice", kazao je Kovač.

"Analizirali smo igru Crvene zvezde. Ne samo da sam ih gledao ove godine nego sam to radio i prošle. Pred domaćom publikom su potpuno drugačija ekipa, ali u srijedu mi igramo pred našim navijačima. Marko Marin je ključan igrač, znam da nosi nadimak Beogradski Messi i da je on najopasniji, pazit ćemo na njega", zaključio je Kovač.

Dan ranije, najtiražniji srpski tabloid Informer napisao je da je "mržnja Hrvata prema Srbima izbila je u prvi plan čak i pred utakmicu Bayerna i Crvene zvezde u Minhenu" u prvom kolu B grupe Lige šampiona, koja se igra u srijedu, 18. septembra. 

coutinhomullerbayern
 
U tekstu pod naslovom "NIKO KOVAČ BOLESNO MRZI SRBE I ZVEZDU": "Nabijte im 10 komada i odučite ih od fudbala", Informer piše da je trener Bajerna, Hrvat Niko Kovač, nekadašnji selektor "kockastih", pokazao otvoreno koliko mrzi Srbe.

"Ustašama je naravno malo potrebno da ta mržnja i animozitet prema našem narodu ispliva na površinu, a još kada se radi o Crvenoj zvezdi... Srpski šampion im je posebno trn u oku. Ne mogu da smisle klub sa "Marakane". Kovač je imao posebnu uvertiru pred dvoboj sa Beograđanima. Na skandalozan način je motivisao svoje pulene. Održao im je bolestan govor", tvrdi Informer. 

- Nabijte im 10 komada, a ni tada nemojte stati. Odučite ih od fudbala - navodno je poručio Kovač igračima pred meč sa Srbima.

niko-kovac-ap

"Ali, nije tu stao. Uradio je nešto što je šokiralo i Nemce. Na sraman način je potcenio pulene Vladana Milojevića. Besramni Kovač je otkazao poslednji trening. Poslao je igrače kući. Misli da će izaći lako na kraj sa crveno-belima... Tako je mislio i Liverpul prošle sezone. A, Pavkov mu je spakovao dva komada. Obrazi još bride", zaključuje beogradski tabloid.

Kovač je neizravno odgovorio na ovaj tekst.

"Naravno da svi znamo da je Crvena zvezda veliki klub, sa velikom tradicijom i mnogo osvojenih trofeja.Imali su veliku generaciju 1991., u polufinalu su igrali protiv Bajerna.Čeka nas protivnik koji dobro zna šta želi i koga će u Beogradu nositi brojni navijači.Radujem se utakmici, vrijeme je da krenemo iznova", kazao je Niko Kovač.

photo2019-09-1811-39-22-830x0