XAVI ODUŠEVLJEN STERLINGOM

Legenda Barce uvjerena ko je Messijev i Ronaldov nasljednik: ''Vodi u utrci za najboljeg na svijetu''

18. 09. 2019 - 15:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Bivši igrač Barcelone Xavi vjeruje da zvijezda Manchester Cityja Raheem Sterling vodu u utrci za novog najboljeg igrača na svijetu.

aguero-sterling

Sterling se preporodio pod Pepom Guardiolom postigavši 25 pogodaka prošle sezone i dodavši još šest na startu ove. Pep je nedavno priznao da još nije na razini Messija i Ronalda, ali Xavi vjeruje da engleski veznjak uskoro može dosegnuti te visine.

''Messi i Ronaldo već godinama dominiraju i kotiraju kao najbolji svjetski igrači. Teško je sjetiti se vremena prije njih'', izjavio je Xavi, koji je sada u penziji te dodao:

sterling

''Messi je za mene najbolji u historiji – i premda obojica još uvijek igraju na visokoj razini, uskoro će doći dan kad će neko drugi uskočiti u te cipele. Gledate mlade igrače koji u budućnosti mogu postati najbolji na svijetu poput Neymara, Mbappea, Salaha i, naravno, Sterlinga. Trenutno gledajući – Sterling vodi u toj utrci.''

iniesta-messi-xaviXavijevo iskustvo igranja pod Guardiolom u Barceloni uvjerava ga da njegov bivši trener može pomoći Sterlingu da dođe do samog vrha.

''Oduvijek je bio dobar igrač, vrlo opasan, ali pod Pepom je postao jedan od najboljih na svijetu. Znam kako Pep djeluje – gdje ga treba poboljšati i na čemu treba raditi'', zaključio je legendarni veznjak.