MARKO BABIĆ

NAKON DEBAKLA U KAKNJU Trener Čelika: "Sve ide polako, ne može ništa preko noći"

19. 09. 2019 - 16:27 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Čelik i bijeljinski Radnik jedini su premijerligaši koji su jučer ispali već u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a nogometaši zeničkog kluba pretrpili su pravu katastrofu u Kaknju kod federalnog ligaša Rudara, od kojeg su izgubili rezultatom 0:3.

Rudar se, kao i dosta puta u prošlosti, ponovo pokazao kao „tvrd orah“ za Zeničane, ali novi trener Čelika, hrvatski stručnjak Marko Babić, nakon današnjeg treninga ističe da je sva odgovornost za ispadanje na njemu i njegovim saradnicima, koji su birali igrački kadar.

“Znali smo da će biti teško, naravno da nismo znali da će to baš tako izgledati. Ali, širom su nam se otvorile oči, kao i svima koji su bili na stadionu. Mislim da smo svi mogli vidjeti s kojim kadrom raspolažemo, a što nam je trebalo da dobijemo cjelokupnu sliku”, kaže Babić, koji je u prvenstvenoj pauzi preuzeo tim Čelika pa se još uvijek upoznaje s mogućnostima svojih igrača.

“Naravno da nije ugodno nijednu utakmicu izgubiti, tako ni u Kupu, ali mi se moramo orjentirati za prioritete koje imamo. Da skupimo svoje redove i da tamo, gdje treba da budemo, budemo pravi. Sada smo malo pametniji”, smatra Babić.

On dodaje kako, sada, mogu od onoga što imaju stvarati najbolje i pokušati ostvariti što bolje rezultate u nastavku sezone u BHT PLBiH.

“Ne smijemo zaboraviti, ne smijemo sada padati u negativu, jer mi smo, nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede i bez ijednog datog gola na svom terenu, u prošlom kolu pobijedili Mladost iz Doboja kod Kaknja (1:0). Sve ide polako, ne može ništa preko noći, ali mi smo tu i pokušat ćemo dizati Čelik što se dalje i više može”, kaže Babić.

Napominje kako su svi igrači, osim Enia Zilića, koji jedini, kako kaže Babić, ima i pravo da im nešto prigovori, dobili priliku u protekle dvije utakmice. Sada, kaže on, mogu znati s kim idu u borbu i „sve maske su pale“, ali niko nije definitivno otpisan iz konkurencije.

“Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti te da li smo ili nismo bili u pravu, ali sada znamo s kim se možemo potući. Očekuju nas četiri utakmice, koje su naše četiri utakmice istine i nema mjesta laganju. To su naši ispiti, naše istine, da vidimo da li mi pripadamo ili ne pripadamo tom dijelu. To su velike borbe. Prva nas čeka već u nedjelju, na gostovanju kod Zrinjskog”, podsjeća Babić, koji najavljuje da će za Mostar krenuti već u subotu.

Suspendiranih igrača zbog kartona nema, ali tek treba vidjeti da li su udarci koje su zadobili neki igrači takve prirode da će ih udaljiti iz konkurencije za tim protiv Zrinjskog.

(FENA)