COLBY COVINGTON

DOBACIVAO MIOČIĆEVOJ ŽENI, A SADA RASISTIČKI IZVRIJEĐAO KHABIBA: Ovaj čovjek zaslužuje da ga neko dobro premlati!

20. 09. 2019 - 14:04 | Borba >> MMA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Colby Covington trenutno važi za možda i najomraženijeg borca u UFC-u.

Posljednih dana jako je prisutan u medijima, ali iz razloga koji nemaju veze sa borbom.

Prvo ga je prozvao Stipe Miočić jer je na borbi Amerikanca hrvatskih korijena i Cormiera nešto dobacivao Stipinoj ženi, zbog čega bi Miočić želio "porazgovarati sa njim".

Sada je odlučio uvrijediti i Khabiba Nurmagomedova. Naime, PETA se oglasila i ima svoj stav zbog video-klipova gdje se Khabib kao dijete hrva sa medvjedom. 

Covington je retweetovao PETA-in stav i dodao: "Ako mislite da je hrvanje sa medvjedom loše, čekajte da PETA sazna šta radi sa ovcama."

Ovo se nadovezuje na njegovu raniju izjavu sa podcasta Chaela Sonnena nakon što je Nurmagomedov porazio Dustina Poiriera na UFC 242 eventu.

"Nisam impresioniran. Khabib pobjeđuje samo borce koji se ne znaju hrvati. Da se bori sa hrvačem i kompletnim borcem poput mene, potpuno bih ga razotkrio i nokautirao. Dakle, nisam impresioniran tim j*bačem ovaca", rekao je Covington.

Dagestan, odakle dolazi Khabib, poznat je po stočarskoj tradiciji, a i Khabib je kao mali čuvao ovce. Ovo se također može povezati sa Kurban-Bajramom, kada muslimani širom svijeta kolju kurban (ovna) i dijele ga sirotinji, komšijama i rodbini.