SLIJEDI OBRAČUN KHABIBA I JEDNOG OD NAJVEĆIH BORACA SVIH VREMENA: Meč koji svi željno iščekuju

21. 09. 2019 - 12:10 | Borba
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako su analitičari davali male šanse da bi se meč između Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St. Pierrea mogao održati, čini se da je u svijetu biznisa sve moguće. Predsjednik UFC-a Dana White je u petak ostavio i tu mogućnost otvorenom.

Upitan od strane TMZ Sportsa ko je idući protivnik za dominantnog prvaka u lakoj diviziji, čelnik elitne promocije je najprije pokazao prstom prema Tonyju Fergusonu, čovjeku koji objektivno i zaslužuje najviše izazivačku poziciju, pišu "Sportske Novosti".

"Meč protiv Tonyja Fergusona se mora dogoditi", izjavio je White i dodao:

"Pokušali smo ga organizirati četiri puta, nadam se da ćemo to uspjeti odraditi sada. Ali to je meč koji ima smisla."

A onda je dodao da postoji mogućnost i za obračun između Khabiba i bivšeg prvaka i jednog od velikana UFC-a Georgesa St. Pierrea.

"Meč protiv GSP-a se također može dogoditi. Vidjet ćemo što će se događati s Tonyjem. On je i ranije imao prilike, ali ih nije iskoristio. Ako to ne učini, zainteresirani smo za razgovor o GSP-u kao protivniku", dodao je White.

To je u priličnoj suprotnosti s onime što je White govorio do sada kada je najavljivao sljedećeg Khabibovog protivnika. Nakon što je St. Pierre praktički izigrao dogovor i nije htio braniti osvojeni pojas u srednjoj kategoriji, White je zatvorio vrata da se takva mogućnost s Kanađaninom ponovi. Sada ih je ipak ponovno otvorio. I sam je itekako svjestan novca koji bi taj mega meč uprihodio. Analitičari tvrde da bi ostvario jednu od najboljih PPV prodaja u povijesti UFC-a i zaradio neviđen novac. A to je nešto što UFC očito nije spreman tako lako propustiti.

Tony Ferguson je očito UFC-ov izbor broj jedan, a ako se nešto izjalovi u dogovorima s "El Cucuyjem", tu je uvijek mogućnost da se Nurmagomedov sučeli sa St. Pierreom. Fanovi zasigurno ne bi imali ništa protiv...