TAJLAND

OPET PREPIRKE U FERRARIJU Leclerc bijesan jer je ekipa gurnula Vettela ka trijumfu

23. 09. 2019 - 13:05 | Autosvijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vozač Ferrarija Charles Leclerc sretan je što je njegova ekipa napokon ostvarila prvu dvostruku pobjedu na stazi na kojoj su se nadali pobjedničkom postolju, ali smatra da "nije pošteno" što je kroz bokseve izgubio vodstvo od timskog kolege Sebastiana Vettela na Velikoj nagradi Singapura.

Leclerc je zadržao vodstvo na startu utrke i vodio ispred Hamiltona, diktirajući tempo i čuvajući meke Pirellijeve gume, a Ferrari je u boks prvo pozvao Vettela umjesto Leclerca, što je neuobičajeno jer obično vodeći vozač unutar iste ekipe ima privilegiju ući u boks prvi kako bi sačuvao poziciju.

Vettel je odvozio sjajan krug na tvrdoj komponenti Pirellijevih guma i izašao ispred Leclerca koji je bio bijesan zbog gubitka vodstva i na radiju rekao da ne razumije kako se to dogodilo.

Ekipa ga je smirivala kako bi se koncentrirao na utrku, ali Francuz se nije htio tek tako pomiriti s gubitkom vodstva jer zna koliko je teško pretjecati na stazi poput Singapura.

“Da, ostat ću miran do kraja utrke, ali samo želim da znate kako se osjećam. Da budem potpuno iskren, ne razumijem ovaj raniji ulazak u boks, ali raspravit ćemo to nakon utrke.”

Za vrijeme drugoga sigurnosnog automobila, kojega je izazvao Sergio Perez u Racing Pointu, Leclerc je od ekipe tražio ‘sve što ima’ kako bi pokušao napasti Vettela, ali ekipa mu je odgovorila da dovede bolid do cilja i čuva pogonsku jedinicu.

Kasnije se oglasio šef Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto i priznao da su on i njegove kolege razmatrali da zamijene pozicije Sebastianu Vettelu i Charlesu Leclercu jer je prilikom prve i jedine promjene guma došlo do neplanirane zamjene pozicija koja je izravno utjecala na pobjednika utrke.

“Razumijem da je Charles malo razočaran, dao je sve od sebe da pobijedi i učinio je sve što je mogao da pobijedi u ovoj utrci”, rekao je Binotto.

“Jesmo li razmatrali mogućnost zamjene pozicija? Da, jesmo. Ali mislili smo da je najbolji izbor ništa ne učiniti. I dalje ćemo raspravljati s vozačima je li to bio ispravan izbor ili ne.”

“Interno i dalje možemo imati različito mišljenje. Razmišljali smo o tome, ali nismo to učinili.”