TAKO TVRDI MLADI VOZAČ

DRAMA U FERRARIJU Leclerc i Vettel u svađi na stazama, van trka nemaju problema

01. 10. 2019 - 12:46 | Autosvijet

Vozač Ferrarija Charles Leclerc rekao je da i dalje vjeruje timskom kolegi Sebastianu Vettelu, uprkos drami oko timskih naredbi u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

Na startu nedjeljne trke Leclerc je krenuo sa pol pozicije, ali je u sklopu taktike pustio trećeplasiranog Vettela da ga obiđe, kako bi blokirao eventualni napad vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona sa drugog mjesta.

Nijemac je preuzeo vodstvo, a iz ekipe su ga ubrzo obavijestili da mora vratiti poziciju Leclercu, na šta je on odgovorio da ima dobar tempo i da timski kolega prvo mora da mu se primakne, što je iznerviralo Leclerca.

Vettel je vodio, ali je na polovini trke, ubrzo po izlasku iz boksa, zbog problema sa bolidom završio trku, a pobijedio je Hamilton.

"Mislim da se povjerenje nije promijenilo, moramo vjerovati jedan drugome, Seb i ja. Važno je i korisno za tim da u nekim situacijama znaš da možeš da računaš na drugo vozilo i obrnuto. Pa, da. Mislim da je to veoma važno, da - povjerenje je i dalje tu", rekao je Leclerc, prenosi Sky.

On je rekao i da je mislio da nema potrebe napadati Vettela, kada ga je četvorostruki svjetski prvak obišao, pošto je znao da će njihove pozicije biti zamijenjene.

"Nisam imao nikakvog razloga za borbu, pošto sam vjerovao da ćemo se kasnije zamijeniti i nije bilo potrebe rizikovati u tom trenutku. Zbog toga se nisam borio", naveo je 21-godišnji vozač iz Monaca.

U generalnom plasmanu Leclerc je bolje plasiran od timskog kolege, treći je sa 215 bodova, a Vettel je peti a 194.

Aktuelni šampion Hamilton je prvi sa 322, a drugi je njegov timski kolega Valtteri Bottas sa 249.

(Beta)