ZAMIJENJEN NA POLUVREMENU

ŠOK I NEVJERICA U MADRIDU Doktori otkrili šta se desilo Courtoisu, ovo nije dobro...

03. 10. 2019 - 17:03 | Druga strana sporta

Thibaut Courtois boluje od anksioznosti, otkrili su danas doktori Real Madrida.

Belgijski golman je ekspresno zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv Club Bruggea u kojoj je Real izbjegao poraz te remizirao 2:2. Nakon što je primio dva gola u prvom poluvremenu, ušao je u "svlačionicu i osjetio vrtoglavicu i probavne probleme", navodi klub, a onda je Zidane u igru poslao Alphonsea Areolu. 

Ovi simptomi kasnije su povezani s anksioznošću, a po Courtoisa je na stadion Santiago Bernabeu došao i otac koji ga je hitno prevezao u bolnicu gdje je podvrgnut dodatnim pretragama.

Španski OkDiario piše da Courtois nije trenirao s ekipom u četvrtak, a klub je na svojim službenim stranicama objavio da je radio samostalno odvojen od ekipe.

Nakon što je propustio dva posljednja dva treninga, sve upućuje na to da neće biti spreman za subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Granade.

Courtois je, između ostalog, pod konstantnim kritikama zbog krize koju prolazi Real Madrid proteklih nekoliko mjeseci. Mnogo je onih koji ga optužuju da nije na nivou na kojoj je bio u Chelseaju ili reprezentaciji Belgije.

Belgijanca je ipak podržao trener Zinedine Zidane koji je na početku sezone jasno dao do znanja da mu je on prvi izbor te zbog toga iz kluba potjerao Keylora Navasa koji je otišao u PSG.