SHANGHAI

FABIO JE MUČKI PROVOKATOR Žestok obračun Murraya i Fogninija, Talijan na kraju slavio

08. 10. 2019 - 16:33 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Fabio Fognini plasirao se u treće kolo Masters turnira u Shanghaiju pošto je savladao nekadašnjeg prvog igrača svijeta Andyja Murrayja sa 7:6 (7-4), 2:6, 7:6 (7-2) uprkos tome što je Škot dvaput servirao za meč u trećem setu.

U prvom setu vidjeli smo četiri brejka u pet gemova, potom je Murray na 5:5 spasio dvije brejk lopte, ali je Italijan bio koncentrisaniji u taj brejku, sve vrijeme je vodio i na kraju osvojio prvi set.

Iako je igrao meč u tri seta sa Londerom u ponedjeljak, Škot djeluje fizički odlično, pravi brejk u ranoj fazi drugog seta, a onda Fognini u svom stilu prepušta set nonšalantno igrajući do kraja.

U odlučujućem setu borba se rasplamsala do kraja. Fognini se konstantno svađao sa sudijom, obojica su iz rukava izvlačili nevjerovatne udarce, a Murray je napravio brejk za 5:4.

Međutim, tada se Italijan probudio i uzvratio ribrejkom. Na 5:5 je drama dostigla vrhunac kada je Fognini viknuo Murrayju “na lopti“, tj. prilikom jednog voleja Škota. Pogodio ga je Murray, ali krenula je verbalna borba gestovima.

Na pauzi je Murray rekao Fogniniju da “to radi na svakom meču, nezavisno od toga ko mu je protivnik“, a potom je rekao Italijanu da “umukne“ dok je Škot razgovarao sa sudijom.

Nije tu bio kraj, ponovo je Fognini pronašao dobre riterne, ali i Murray nije ubacio dovoljan broj prvih servisa – nije stigao ni do meč lopte, a na prvoj brejk lopti je Škot poslao loptu daleko u aut.

Fognini je tada preuzeo inicijativu, precizno napadao, dok su se greške uvukle kod Murraya koji je dozvolio da mu rival poremeti koncentraciju. Na kraju je bilo 7-2.