DA LI SE VRAĆA NA APENINE?!

IBRAHIMOVIĆ UZBURKAO DUHOVE, SVI SU NA NOGAMA: 'Ne bi bio nikakav problem da se vratim, bolji sam od onih koji su trenutno tamo'

09. 10. 2019 - 08:35 | Fudbal >> Transferi
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zlatan Ibrahimović i dalje blista iako je vrlo blizu okončanja karijere. I s 38 godina ponajbolji je igrač MLS-a, te nosi svoj LA Galaxy.

Popularni Ibra ove sezone zabio je već sjajnih 30 pogodaka u MLS-u, a s Galaxyjem ima ugovor do kraja ove godine.

To ujedno znači da će od 1. januara 2020. biti slobodan, te se s pravom pitamo gdje će nastaviti karijeru. O penziji očito još ne razmišlja.

Najveći trag Šveđanin bh. korijena ostavio je u Seriji A, gdje je nastupao za Juventus, Inter i Milan.

"Da li bih bio spreman da igram ponovo u Seriji A?  Da, 100 posto. Kako se osjećam, kako igram, i dalje bih pravio razliku bilo da je to u Italiji ili u drugim državama. Moj ugovor ističe u decembru i ne znam šta će se desiti nakon toga", rekao je Ibrahimović na pitanje da li bi ponovo igrao na Apeninima.

"Da vidimo... Morao bih razmisliti o tako mnogo stvari. I o fizičkoj spremi i o šansama. Nemam problem da se vratim u Italiju, bio bih bolji od onih koji su tamo", odgovorio je Šveđanin na pitanje o završetku karijere.

Inače, nagađa se da bi Inter, ali i Milan mogli krenuti ponovo po Ibru. Sigurno je da on nije rekao posljednje zbogom...

(Sport.ba)