MARQUEZ ĆE GA PRESTIĆI

VALENTINO ROSSI PRIZNAO GORKU ISTINU Mislio je da se ovo nikad neće desiti...

10. 10. 2019 - 17:01 | Autosvijet

Marc Marquez u Tajlandu je proslavio svoju osmu titulu prvaka svijeta u MotoGP-u.

I dok se Španac radovao zbog velikog uspjeha, Valentino Rossi se oporavljao od još jednog lošeg izdanja nakon tek osmog mjesta.

Pored toga, Marquezova osma titula znači da je stigao na samo jednu zaostatka za Rossijem. Talijan ima devet titula u motociklizmu, ali posljednju još 2009. 

"Marquez je dominirao u ovoj sezoni konstantno i uvijek je završavao trke na prvom ili drugom mjestu, osim pada u Austinu, kada je također vodio. Ima godinu veoma sličnu onima koje sam ja imao kada sam bio u najboljoj formi. Što se tiče njegove osme titule, mislim da mu neće biti teško da dostigne mojih devet", kazao je Rossi. 

"Žao mi je jer sam u karijeri bacio nekoliko titula, ali što se tiče jedne, on me je natjerao da je izgubim", rekao je Italijan koji aludira na 2015. godinu. 

Tada se Rossi borio sa Jorgeom Lorenzom za titulu, kada se u Maleziji umiješao Marquez. Zbog agresivne vožnje Rossi je tada oborio Španca nogom zbog čega je Talijan startovao kao posljednji u zadnjoj trci u Valenciji i tako su mu šanse za titulu bile minimalne. 

Rossi ima još jednu godinu ugovora sa Yamahom i prema svemu sudeći, to će mu biti posljednja prilika da dođe do desete titule prvaka.