ROBERTO CARLOS

LEGENDA REALA ŠOKIRALA PRIZNANJEM "Svaki trener koji nam nije dao da pijemo brzo je dobijao otkaz!"

10. 10. 2019 - 20:16 | Vremeplov

Roberto Carlos važi za jednog od najboljih lijevih bekova u historiji fudbala, a slavu je stekao igrajući u Realu.

Brazilac se nedavno prisjetio svog vremena u Madridu kada je svlačionicu dijelio sa Ronaldom, Zinedineom Zidaneom, Luisom Figom, Davidom Beckhamom i mnogim drugima.

"Ronalda sam upoznao 1993. Uvijek smo bili cimeri, i u klubu i u reprezentaciji. Više sam puta spavao s Ronniejem nego s vlastitom ženom", nasmijao je u intervjuu bivšeg kolegu Vitora Baiju koji danas povremeno radi kao novinar na jednoj portugalskoj televiziji.

"U Realu smo imali običaj prije večere popiti pivo, a za večerom na svakom stolu su uvijek bile barem dvije boce vina. Dođe za trenera Vanderlei Luxemburgo. Naš čovjek, Brazilac. I Ronnie i ja ga prije druge utakmice koju je vodio sjednemo i lijepo mu kažemo: Profesore... Tu ljudi imaju neke svoje običaje kojih se drže. Vidjet ćete o čemu se radi, samo nemojte pokušati mijenjati običaj. Ne uzimajte nam pivo prije večere i vino za vrijeme večere. Najprije je ukinuo pivo. Onda je ukinuo vino. Onda je u Realu trajao tri mjeseca", prisjetio se pa počeo govoriti o još jednom treneru koji se nije snašao u Realovoj svlačionici.

"Jose Camacho. Klupska i španska reprezentativna legenda. Ozbiljan čovjek, gospodin. Došao je, sa svakim se osobno rukovao, to traje i traje. Mi sve čekamo neki prvi govor, a on samo kaže: 'Hoću vas sutra u 7 ujutro na treningu. Sve. Do jednoga.' On je trajao deset dana."

No zato se jedan trener savršeno snalazio među zvijezdama Reala.

"Vicente Del Bosque je imao fantastične uspjehe i s Realom i sa Španjolskom jer je sve razumio. Bili smo Ronaldo, Figo, Raul, Zidane, Beckham, Sergio Ramos, Casillas, ja... Moglo je biti jako opasnih situacija, ali sami smo sve držali pod kontrolom i nije bilo pametno doći pa uvoditi neka nova, radikalno drukčija pravila."

A ove rečenice opisuju kako je bilo igrati u Realu.

"Završi utakmica, sjedne svatko u svoj auto i onda se opet sretnemo na aerodromu. Ronaldo sjedne u svoj privatni avion, Zidane u svoj, Figo u svoj, ja u svoj itd. I nitko nema pojma kamo ovi drugi idu. Bili smo mladi i puni para pa smo radili takve gluposti. Sjećam se da sam pratio kada imamo utakmice subotom pa da onda u nedjelju mogu odletjeti uživo gledati GP Formule 1 gdje god se na planeti vozilo."