SVAĐA LECLERCA I VETTELA

DRAMA DOSTIGLA VRHUNAC Sukobili se vozači Ferrarija, trese se Formula 1

10. 10. 2019 - 22:25 | Autosvijet

Vozač Ferrarija Charles Leclerc rekao je danas da je u ekipi "sada sve jasno", poslije kontroverzi oko timskih naredbi sa kolegom Sebastianom Vettelom tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

U Sočiju je prije dvije sedmice pobijedio vozač Mercedesa Lewis Hamilton, ispred timskog kolege Valtterija Bottasa. Leclerc je startovao sa pol pozicije, a prema dogovoru prije trke, propustio je Vettela da ga pretekne kako bi blokirao Hamiltona da sa druge pozicije preuzme vodstvo.

Iz ekipe su zatim obavijestili Vettela da mora da vrati Leclercu poziciju, što je četvorostruki svjetski prvak odbio, zbog čega je Leclerc negodovao. Međutim, na polovini trke Vettel je morao da odustane zbog problema sa vozilom, a Leclerc je zauzeo treće mjesto.

Leclerc je rekao da je direktor ekipe Mattia Binottio odvojeno razgovarao sa obojicom vozača i da nema problema uoči nedjeljne trke za Veliku nagradu Japana.

"Bilo je nesporazuma, ali razgovarali smo i sada je sve jasno. Pomislio sam spolja da je to velika stvar, što definitivno nije bila, ali sada je sve u redu", rekao je Leclerc, prenio je Sky.

Upitan šta to nije bilo jasno, Leclerc je odgovorio: "To je jasno od početka sezone, da moramo da poštujemo timske naredbe".

"Jasno je da situacija nije bila jasna obojici vozača na početku trke. I to je najvažnija stvar. Razgovarali smo o tome i obezbijedili da se takva situacija više nikada ne ponovi", naveo je Leclerc.

Vettel je priznao da su "pojedine stvari mogle da budu bolje urađene", ali je ponovio izjavu Leclerca da je sada sve u redu.

"Razgovarali smo o tome više puta. Razgovarali smo obojica. Možda drugačije nego što neki ljudi misle. Ali, mislim da je prilično jasno", rekao je četvorostruki svjetski prvak.

Upitan šta bi to moglo da znači za slične scenarije u budućnosti, Vettel je naveo: "Nismo ništa uklesali u kamenu, mislim da to nije potrebno".