OVO NIKO NIJE ZNAO: Ronaldo je svakodnevno obavljao poziv poslije kojeg nije mogao da zaustavi suze

11. 10. 2019 - 20:28 | Druga strana sporta

Suis Lorenco, saigrač Kristijana Ronalda iz pionirskih dana provedenih u Sportingu iz Lisabona prisjetio se teškijh vremena koja je proživio sa jednim od najboljih igrača svijeta.

"Ako na tren zatvorim oči, prvo sjećanje na te dane, prva slika koja mi se pojavi je Kristijano koji plače. Imao sam 14 godina, on dvije manje. Taman je došao u Lisabon, s Madeire. Bili smo cimeri. Djeca. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Imao je veliku nostalgiju za svojim ostrvom, za svojom kućom. Nije podnosio odvojenost od porodice i mjesta u kojem je odrastao. Ali... Pamtim i njegov nevjerovatan debi za Sporting", rekao je Luis pa nastavio:

"Već je tada bio odgovoran što se obaveza tiče. Potajno je išao u teretanu i stalno nagovarao domara da je ne zaključava, nego da je drži otvorenom da bi mogao da se ušunja da sam dodatno odradi trening."

Poznata je priča kako je mali Ronaldo odlazio na zadnja vrata lokalnog Mekdonaldsa sa suigračima kako bi dobio preostale hamburgere.

"Nisam bio među onima koji su išli u Mekdonalds da molim radnice da im daju nepojedene hamburgere, ali istina je. Kristijano je to činio. I nije bio jedini, išli su u grupama. Mnogima je djetinjstvo bilo takvo, siromašno", rekao je Lorenco.