INTERVJU ZA ATHLETIC

VIDIĆ OTKRIO NAJTEŽE PROTIVNIKE I OBRUKAO SE Nije spomenuo onog što ga je ponizio kao niko nikad

12. 10. 2019 - 16:06 | Vremeplov

Nemanja Vidić, legenda Manchester Uniteda i čovjek koji je obilježio trofejni period Fergiejevog tima je za engleski Athletic otkrio par zanimljivosti.

Na pitanje ko su mu bili najteži protivnici za čuvanje, prvo mu na pamet pada zanimljiv tandem iz Liverpoola.

"Moje prvo iskustvo sa Peterom Crouchom, prvi put sam igrao protiv tako visokog igrača. Igrali smo protiv Liverpoola u kup utakmici i zamislio sam se kako da sačuvam igrača višeg od dva metra. A onda sam vidio i Craiga Bellamyja, ne najbolji sa loptom, ali je bio baš brz. Nikada nisam bio suočen sa klasičnom devetkom i tako brzim igračem u tandemu. Pojedinačno sam mogao da izađem sa njima na kraj, ali u ne sa obojicom u isto vrijeme. Izgubili smo tu utakmicu sa 1:0", izjavio je Vidić.

Pored pomenutih igrača na listi "najnepoželjnijih" Vidić je uvrstio Didiera Drogbu, Sergija Aguera i Luisa Suareza. Kada je opisivao Aguera, štoper je spomenuo da je gradski derbi sa Man. Cityjem 2013. godine kada je Man. United izgubio sa 4:1 bila i njegova najgora utakmica u Unitedu.

Ipak, na listu nije stavio Španca Fernanda Torresa, koji ga je u trijumfu Liverpoola nad "đavolima" 4-1 na Old Traffordu propisno ponizio. Tada je Vidić zaradio i crveni karton...