PROCURILI DETALJI SVAĐE MANEA I SALAHA: Ovo bi Liverpool moglo koštati naslova

16. 10. 2019 - 19:26 | Drugi pišu >> Fudbal

Je li ovo konačno ta sezona za Redse, ona u kojoj će Liverpool osvojiti dugo iščekivani naslov prvaka Engleske?

Poslije osam utakmica Liverpool ima čak osam bodova prednosti u odnosu na drugi Manchester City i mnogi vjeruju da će Jürgen Klopp poslije europske krune na Anfield donijeti i onu domaću, englesku, piše "Index.hr".

Najbolja dva napadača se posvađala i ne žele surađivati. Razlog je najprestižnije individualno priznanje

No poučeni nekim ranijim iskustvima, pogotovo prošlogodišnjim, svi na Anfieldu maksimalno su oprezni u nagađanju budućeg rasporeda klubova na premierligaškoj ljestvici. Razlog više za maksimalnu suzdržanost daje i poražavajući podatak koji je uzburkao strasti na Otoku. Naime, dvojica napadača iz ubojitog Liverpoolovog terceta "namjerno" ne surađuju jer se žele dokopati Zlatne kopačke pod svaku cijenu?!

salahmane-liverpool

Problem u momčadi Jürgena Kloppa detaljno je razložio britanski Daily Mail, koji je izvukao statističke podatke o Mohamedu Salahu i Sadiju Maneu, te iz njih izvukao sljedeće zaključke. Salah i Mane nisu podijelili nijednu asistenciju jedan drugom od početka sezone, što je impresivan podatak i jasno ukazuje na to da se u svlačionici doprvaka nešto događa.

Svađa datira još od avgusta, a prolaskom vremena kriza se samo produbila, što su pokazale brojke

Razlog više za ovakvu vrstu analize je detalj iz uvjerljive pobjede nad Burnleyjem 3:0. Bilo je to još u avgustu. Mane je bio bijesan na Salaha zbog toga što mu ovaj nije proslijedio loptu u mat-situaciji za protivničkog vratara. Istina, Liverpool je do danas zadržao stopostotni učinak u Premier ligi, ali je kritička javnost sada pokrenula priču o tome da bi Redsi do kraja sezone mogli postati žrtve sebičnih ambicija dvojice natjecatelja koji se žele okititi jednim od najprestižnijih individualnih priznanja.

Mane je spustio loptu na zemlju i nedavno izjavio da mu je Salah dobar prijatelj te da je frustraciju na toj utakmici pokazao isključivo zbog želje da Liverpool završi utakmicu sa što većom pobjedom.