SVE MANJE IGRA, OSJEĆA SE BESPOMOĆNO, ALI JE DONIO ODLUKU: Mesut Ozil otkrio do kad ostaje u Arsenalu

17. 10. 2019 - 15:32 | Drugi pišu >> Fudbal

Uprkos činjenici da od dolaska novog menadžera Unai Emeryja igra sve manje, posebno ove sezone, njemački fudbaler Mesut Ozil izjavio je da će u Arsenalu ostati do kraja važećeg ugovor, odnosno do ljeta 2021. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ozil je ove sezone nastupio u samo dvije Arsenalove utakmice od 11, a i priznaje da ga je “gledanje od kuće“ učinilo da se osjeća bespomoćno.

“Imam ugovor do 2021. godine i ostaću do tada. Kada sam potpisao novi ugovor, vrlo sam pažljivo razmislio o tome, i rekao sam da je to jedna od najvažnijih odluka u mojoj fudbalskoj karijeri. Nisam želio ostati samo još jednu ili dvije godine, želio sam posvetiti svoju budućnost Arsenalu, a i klub je želio da učinim isto“, rekao je Ozil i dodao:

ozil

“Možete prolaziti kroz teška vremena, poput ovog, ali to nije razlog da pobjegnete i neću otići. Ovdje sam barem do 2021. godine.“

Ozil je tokom karijere igrao još za Schalke 04, Werder i Real Madrid, odakle je 2013. godine došao u Arsenal. U dresu “topnika“ odigrao je 233 utakmice i postigao 43 gola. U dresu reprezentacije Njemačke, s kojom je bio svjetski šampion 2014. godine, upisao je 92 nastupa uz 23 pogotka.