ŠOKANTNE TVRDNJE

ENGLESKA U NEVJERICI Veliki Alex Ferguson namjestio utakmicu! U zamjenu dobio zlatnog Rolexa...

17. 10. 2019 - 18:20 | Druga strana sporta

Talijanski menadžer Giuseppe "Pino" Pagliara šokirao je Englesku optužbom da je Sir Alex Ferguson sudjelovao u namještanju utakmica. 

Pagliara je s bivšim pomoćnim trenerom Burnleyja Tommyjem Wrightom optužen za niz nepravilnosti u fudbalu koje uključuju korupciju i namještanje utakmica nakon velike istrage i objave Daily Telegrapha. Nakon tog skandala je i tadašnji engleski selektor Sam Allardyce dao ostavku, a na jednom od svjedočenja Pagliara je spomenuo Alexa Fergusona.

Talijan je bio na "poslovnom" sastanku s jednom ženom, novinarkom Telegrapha koja se predstavila kao poslovni partner, te je na tom ručku optužio niz engleskih trenera za namještanje utakmica, a među njima i Alexa Fergusona. Glavni tužitelj Brian O'Neill iznio je svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Pagliara tvrdio da je Ferguson sudjelovao u namještanju utakmice Lige prvaka protiv Juventusa, iako nije rečeno tačno o kojoj se utakmici radi, prenosi Index.hr.

Pagliara tvrdi da je Fergusona "nagradio" zlatnim Rolexom vrijednim 30.000 eura. Osim Fergusona, Pagliara je optužio i Stevea McLarena, Harryja Redknappa i Neila Warnocka dodavši da bi 99 posto fudbalskih djelatnika u najboljem slučaju radilo u autosalonima da se ne bave fudbalom.

Alex Ferguson nije komentirao ove optužbe.