PRVA LIGA SRBIJE

ALARMANTNO STANJE U SRBIJI Provaljena namještena utakmica, UEFA pobjesnila, kazne će biti rigorozne

17. 10. 2019 - 20:24 | Drugi pišu >> Fudbal

Velika prašina podigla se zbog utakmice Prve lige Srbije između Smedereva i Kabela koja je završena 2:1. 

Blic.rs je saznao kako je FS Srbije pokrenuo istragu zbog krajnje čudne utakmice, a cijeli slučaj otišao je i na višu instancu.

Stvar je toliko ozbiljna da je reagovala i UEFA. Krovna organizacija evropskog fudbala naložila je Fudbalskom savezu Srbije da do detalja istraži cijelu situaciju, a sumnja do koje su došli u UEFA uzrokovana je kladioničarskim aktivnostima.

Navodno, veliki broj uplata bio je na kladioničarskim žargonom "iz dvojke u keca", odnosno da će gostujući tim voditi na poluvremenu, ali domaćin pobijediti. Što se i dogodilo u Smederevu. Kabel je vodio na poluvremenu mada je na gostovanje krenuo bez trojice prvotimaca, a drugo poluvrijeme branio je rezervni golman.

Evropska fudbalska federacija će izvjesno vrlo žestoko kazniti klubove ukoliko se utvrdi da se radilo o namještenoj utakmici, a eliminisanje u niži rang je neizbježno.

Još u srijedu FSS krenuo je u akciju razriješenja šta se to desilo u Smederevu, a UEFA je donijela dozu ozbiljnosti i cijeli slučaj podigla na viši nivo.