WESLEY

TUŽNA PRIČA SA SRETNIM KRAJEM S 9 godina mu umro tata, sa 14 dobio prvo dijete, a sada je mašina za golove

18. 10. 2019 - 13:41 | Drugi pišu

Napadač Aston Ville Wesley Moraes rano je postao otac. Već s 14 godina je dobio sina, a to mu je kasnije pomoglo da brže sazre i natjeralo ga da postane profesionalni nogometaš. Sve je počelo u Atletico Madridu u kojem je odradio jedan trening i čak šest proba.

"Haha, pa bio sam mlad", uz smijeh priča Wesley za klupsku televiziju dogodovštinu o tome kako je tako rano postao otac, ali i kako mu je bilo trenirati u Atletico Madridu.

"Bilo me malo strah Diega Coste, Mirande i Raula Garcije jer sam bio dječak koji je trenirao s njima. Ipak, bilo je nevjerojatno."

Rano ostao bez oca

Otac mu je umro kad je imao samo devet godina, a on je ostao sam s braćom i majkom. Tvrdi da ga je to izgradilo u ovo što je danas te da još uvijek nakon treninga prvo nazove majku. 

"Prvo sam dijete imao već s 14 godina. Bilo je teško jer sam u to vrijeme počeo profesionalno igrati nogomet. Morao sam raditi danju, a onda ići na treninge navečer", ispričao je Brazilac.

"Sa 16 godina dobio sam drugo dijete. Kada se rodilo drugo dijete, rekao sam sebi: 'Moraš uspjeti, moraš postati nogometaš.' Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moja djeca imaju ono što ja nisam imao", iskren je napadač Aston Ville.

Lutao po klubovima pa stasao na hladnoći

Nakon što mu je propala proba u Atleticu, otišao je u Francusku pa u Slovačku. Promijenio je čak šest klubova dok nije dobio priliku u Trenčinu. 

"Bilo je teško prvih nekoliko tjedana, bilo je jako hladno i mislim da je snijeg padao prva tri mjeseca kad sam bio tamo. Došao sam iz Brazila i nisam mogao shvatiti da je tako teško igrati nogomet u nekim zemljama. Temperature su bile niske, nisam navikao na takvu hladnoću", prisjeća se Wesley koji se iz veznjaka pretvorio u napadača.

Zablistao je u Club Bruggeu i s 19 golova privukao je pozornost Aston Ville, u kojoj igra sjajno ove sezone. Desna noga mu je gotovo tri centimetra kraća od lijeve, ali ni to ga nije spriječilo da ove sezone postigne četiri gola u osam utakmica Premiershipa. 

(Index.hr)