PREMIJER LIGA BIH

KRPIĆ PRESUDIO Željo nakon preokreta bolji od Mladosti

19. 10. 2019 - 19:57 | Drugi pišu >> Fudbal

Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Mladost sa 2:1.

Fanimo u osmoj minuti iskosa šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. U narednom napadu Željo odmah odgovara, Veselinović je odličn prošao po strani, vratio sa Štilića kojeg u posljednji trenutak blokira Isaković. Nakon kornera Sipović glavo šutira preko gola. Sadiković u 13. minuti sa 25 metara šutira, lopta odlazi malo pored gola.

Udarac Alispahića nakon odbijene lopta iskosa sa 20 metara odlazi preko gola gostiju. Krpić glavom u 37. minuti šutira glavom, lopta odlazi preko gola. U 38. minuti su gosti poveli. Hiroš je sjajno podvalio za Fanima koji iskosa precizno pogađa mrežu Željezničara. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U prvom napadu u drugom dijelu Štilić je lucidno pokušao lob udarcem sa 16 metara, ali je Velić bio na visini zadatka i odbranio svoj gol. Biber u 50. minuti šutira pored gola plavih. Željo do poravnanja dolazi u 54. minuti. Veselinović je gurnuo lijevo za Pavića, ovaj odigrao povratni pas za Semira Štilića koji rutinski trese mrežu gostiju. 

Veselinović u 56. minuti iz prekida dodaje do Alispahića, ovaj prebacuje na drugu stativu gdje Sipović glavom šutira preko gola. Pavić je ubacio u 59. minuti, E. Zec glavom šutira, Velić brani. Željo u 61. minuti postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene situacije. Lijep napad plavih u 63. minuti. E Zec je ubacio, a Alispahić glavom pokušao, međutim lopta je prošla ispred gola Mladosti.

Preokret Plavih u 70. minuti. Štilić je ubacio iz prekida, Sulejman Krpić ostao sam, šutirao i pogodio za vodstvo Želje. U 82. minuti opasna situacija pred golom gostiju, ali Štilić i E. Zec nisu uspjeli matirati Velića. Nakon kornera E. Zec je vratio glavom, Sipović pokušao u padu, ali je Velić bio siguran. Ramović sjajno ubacuje u 88. minuti za Boju čiji udarac pred golom blokira Hasić. Fanimo u 90. minuti nakon lijepog prijema i ulaska u sredinu šutira pored gola. Do kraja je ostalo 2:1.

Rezultati:

Tuzla City - Radnik 0:3

Velež - Zrinjski 1:0

Zvijezda - Borac 0:2

Željezničar - Mladost 2:1

(foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba)