SADIO MANE DOBIO NEOČEKIVANE POHVALE

MESSI JE ODABRAO NAJBOLJEG NA SVIJETU I SVE IZNENADIO "Hvala mu, to je sjajan kompliment"

20. 10. 2019 - 13:19 | Drugi pišu >> Fudbal

Prije mjesec dana Lionel Messi je okrunjen za najboljeg svjetskog nogometaša u 2019. godini. Dobio je nagradu The Best, trijumfiravši u izboru ispred Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda, a kao kapetan reprezentacije Argentine, Messi je i sam učestvovao u glasanju.

Nije smio glasati za sebe već je, kao i svi ostali, morao izabrati trojicu onih koje smatra najboljim, na način da prvom dodijeli pet bodova, drugom tri, a trećem jedan.

messi

Njegov izbor za najboljeg nogometaša bio je Sadio Mane, izvrsni Senegalac iz Liverpoola koji je sad prokomentarisao taj Messijev potez.

"Sjajan je kompliment kad Messi glasuje za tebe. To pokazuje dokud sam stigao, hvala mu", izjavio je Mane u intervjuu za Sunday Times u kojem je pričao i o brojnim drugim stvarima, prenosi Gol.hr.

mane

Jedna od tih je bila vezana uz odrastanje i prve nogometne korake napravljene u Africi.

"Bez akademije u kojoj sam počeo, ne bi me bilo nigdje. Stoga, sve što mogu poručili klincima je da naporno rade i slijede svoje snove", kazao je Mane.

klopp-mane2

Ponudio je i svoje obraloženje zbog čega afrički nogometaši zaostaju za onima iz Evrope po pitanju šutiranja na gol.

"U Africi, svakome i svugdje je samo dribling. Ne želimo gubiti vrijeme na šutiranje i onda se kasnije vide posljedice toga. Rekao bih da to vrijedi za otprilike 60 posto afričkih nogometaša. Osobno, pokušavam raditi dodatne treninge za šutiranje i biti stalno sve bolji i bolji", zaključio je Mane.