SERIE A

INTER UMALO PROKOCKAO TRI GOLA PREDNOSTI Briljirali Lukaku i Martinez, tri vrlo bitna boda

20. 10. 2019 - 14:50 | Drugi pišu >> Fudbal

Inter je u sklopu osmog kola talijanske Serie A gostovao na Mapei stadionu gdje ih je dočekao neugodni Sassuolo. Utakmica je završila reziultatom 2:4, a strijelci pogodaka bili su Berardi (16') i Đuričić (74') za domaćina, dok su kod gostiju po dva pogotka zabili Martinez (2', 71') i Lukaku (38'. 45').

Na samom otvaranju utakmice Inter je stigao do vodstva preko svoje desetke. Brozović je uposlio Martineza koji se prvo riješio svoga čuvara, a potom i lijepo pogodio za rano vodstvo Nerazzurra – 0:1

U 15. minuti Sassuolo se vraća u igru. Bila je to jedna (polu)kontra domaćeg sastava, lopta je došla do Berardija koji si je napravio malo prostora i onda lijepim prizemnim udarcem matirao Handanovića – 1:1

Inter je imao kontrolu na terenu, a svoju bolju igru okrunili su u 38. minuti. Lukaku je poput pravog „sidruna“ primio loptu u suparničkom 16-ercu leđima okrenut golu, izdržao napad gostujućeg stopera i onda lijepo pogodio za vodstvo svoje momčadi – 1:2.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena ponovno na scenu stupa Lukaku. Martinez je pao u domaćem 16-ercu, sudac susreta okarakterizirao je to kao prekršaj za najstrožu kaznu, a Lukaku ne griješi s bijele tačke – 1:3

U nastavku utakmice Inter je bio bolji, a novi priliku za novi pogodak dobili su u 71. minuti kada je Sassuolo skrivio još jedan kazneni udarac, a njega je ovaj put sigurno realizirao Martinez iako je ovo bila idealna šansa za Lukakua da dođe do hat-tricka – 1:4.

Do kraja utakmice Sassuolo je ubacio u brzinu više te su u sljedećih 10 minuta zabili dva pogotka. Prvo je precizan bio Đuričić koji je u osam minuta ranije ušao u igru, da bi u 81. Sassuolo došao na samo gol zaostatka nakon što je lijep pogodak zabio boga, još jedan igrač koji je utakmicu započeo na klupi.

Do kraja utakmice domaći su svim silama pokušali doći do boda, ali se Inter nekako provukao te su u konačnici upisali još jednu pobjedu kojom ostaju u igri za vrh Serie A budući da je Stara dama svega jedan bod ispred njih.

Danas je na rasporedu još pet utakmica talijanskog prvenstva, ali kako god da one završe Interova druga pozicija neće biti ugrožena.