PEREZ ODLUČIO

MADRID U NESVIJESTI Real u srijedu dobija novog trenera, ovo ime navijači su uzbuđeno čekali

21. 10. 2019 - 12:00 | Drugi pišu >> Fudbal

Svi španski mediji bave se danas sudbinom Zinedinea Zidanea, koji navodno nije imao šta da kaže igračima Reala poslije Mallorce.

Prema tvrdi "Chiringuita" on je šutio nakon meča, a ni sutradan na treningu nije razgovarao sa igračima o onome šta se desilo na Balearima.

"Svi se pitaju šta se dešava, a neki igrači vjeruju da se predao, da čeka da ga otpuste, ovoga puta neće oprostiti novac Realu", kaže novinar Edu Aguirre.

Dva puta se odrekao novca, kao igrač kada je završio karijeru godinu dana prije isteka ugovora, drugi put kada je napustio kormilo poslije osvajanja Lige prvaka.

Ali, sada, ako ga Real otpusti, morat će mu platiti 28 miliona eura.

Jasno, odmah se traži nasljednik i ponovo je aktuelizovan povratak Josea Mourinha, za koga su navijači i predsednik Florentino Perez, a protiv dio uprave i svlačionica predvođena Sergijom Ramosom.

Navodno je Mourinho obećao da će se promijeniti, da neće biti tako polemičan sa medijima, da će izgladiti odnose sa Ramosom... Njemu je veoma stalo da se vrati na klupu Reala na kojoj je prethodno boravio tri godine.

Sve bi moglo biti poznato već u Turskoj. Prema tvrdnji "Sporta", ako Real izgubi od Galatasaraya, što nije nemoguće, Zidaneu će biti uručen otkaz.

Jer, Real nema pobjedu u Ligi prvaka, porazom bi došao u gotovo nemoguću situaciju da u tri kola juri prednost Turaka od četiri boda. To nije nemoguće stići, ali bi Mourinho dobio zadatak da kako zna i umije odvede ekipu u evropsko proljeće.