ATP RANG LISTA

OSVOJIŠ PARIZ BEZ IZGUBLJENOG SETA I IZGUBIŠ PRVO MJESTO Rafa skinuo Novaka s trona zbog NEVJEROVATNE ANOMALIJE! Evo šta treba Đoković uraditi kako bi se vratio na vrh

04. 11. 2019 - 09:35 | Tenis

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu ubjedljivo savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 6:3, 6:3.

Uprkos velikom trijumfu,Novak je na današnjoj ATP listi prepustio sami vrh najvećem ovosezonskom rivalu, Rafaelu Nadalu.

nadal-djokovic

Razlika sada iznosi ne baš malih 640 poena, ali uprkos tome Srbin će imati priliku da se na čelo kolone vrati na završnom turniru u Londonu.

Međutim, mnoge je iznenadilo je otkud Španac na prvom mjestu, pogotovo jer je odustao u polufinalu Pariza zbog povrede. Naime, Rafa je na sami vrh stigao zahvaljujući odluci prema kojoj se bodovi osvojeni prošle godine na ATP finalu oduzimaju prije početka turnira.

Podsjeaćmo, Novak je 2018. u Londonu stigao do finala, a Rafa nije ni učestvovao. Svakako da će mnogo toga zavisiti i od povrede trbušnih mišića Rafaela Nadala.

novakdjokovic

U slučaju da bude spriječen i ne nastupi na završnom turniru, Novaku će u Londonu morati skupiti više od 640 bodova da bi ponovo bio svjetski "broj jedan".

Za svaku pobjedu u grupi na ATP finalu dobija se po 200 bodova, za uspjeh u polufinalu još 400, a za konačni trijumf još 500. Ukoliko šampion ne izgubi nijedan meč, osvaja ukupno 1.500 poena.

Ukoliko se Nadal ne pojavi u Londonu, Novaku će za povratak na svjetski tron, biti potrebno da prođe grupu uz minimalno dvije pobjede i trijumf u polufinalu.

nadal

Međutim, ako se Nadal pojavi u "O2 areni", mnogo će zavisiti od njegovih rezultata.

Kada bi on bez poraza stigao do finala, osigurao bi prvo mjesto, čak i kada bi ga Đoković savladao u završnoj predstavi.

Dakle, sve ovisi o Špancu...

(Sport.ba)