ZVEZDA DOŽIVJELA DEBAKL: Crveno-bijeli ubjedljivo poraženi od Pjevaca pred 42.000 Delija

06. 11. 2019 - 23:06 | Drugi pišu

Fudbaleri Crvene zvezde ubjedljivo su poraženi od Totenhema u Beogradu 0:4 (0:1) u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige šampiona.

Na tabeli vodi Bajern, koji je ranije danas savladao Olimpijakos 2:0, i sa 12 bodova već je obezbedio plasman u osminu finala elitnog takmičenja. Totehnem je drugi sa sedam bodova, Zvezda ima tri, a Pirejci samo jedan.

U petom kolu Grupe B 26. novembra sastaće se Zvezda - Bajern i Totenhem - Olimpijakos.

Dakle, uprkos porazima od "pjevaca", crveno-bijeli će nastaviti borbu za evropsko proljeće.

Golove za Totenhem pred 42.000 navijača na "Marakani" postigli su Lo Selso u 34. minutu, Son u 57. i 61. i Eriksen u 85.

Tako su crveno-bijeli od "pjevaca" primili devet golova u dva meča, jer je u duelu istih rivala prije dvije sedmice u Londonu bilo 5:0.

Izabranici trenera Maurisija Poketina od starta meča su kontrolisali igru, ali je prvu šansu imao domaćin. Pavkov je u 23. minutu promašio zicer. Šutirao je iz drugog pokušaja, neometan sa desetak metara, ali je golman Gazaniga je odbranio nogama.

Kazna je uslijedila u 34. minutu. Takav gol sigurno nikad nije viđen na "Marakani". U samo nekoliko sekundi Kejn je pogodio stativu, odmah zatim Son prečku, a u nastavku "šetnje" lopte po kaznenom prostoru Lo Selso ju je poslao u Borjanovu mrežu.

Mogla je Zvezda do izjednačenja u finišu prvog poluvremena, ali joj je sreća okrenula leđa, jer se u istom napadu tresla i stativa i prečka gola Totenhema.  Van la Para pogodio stativu, a u nastavku je Sančes slučajno poslao loptu ka golu, pa ju je golman Gazaniga prosledio u prečku i sačuvao mrežu.

Sve je bilo jasno poslije Sonovog "blickriga" između 57. i 61. minuta. Reprezentativac Južne Koreje iskoristio je sjajne asistencije Alija i Rouza i utišao "Maraknu".

U nastavku je sve bilo otaljavanje posla, a da pobeda Totenhema bude ubedljivija pobrinuo se Eriksen u 85. minutu kada je postavio konačan rezultat.

Zvezda je utakmicu završila sa igračem manje, jer je Milojević izvršio sve tri izmjene prije nego što se Pavkov povredio prilikom doskoka i napustio teren.